Košarka

Krasnye Krylia nastavlja seriju

Branko Barić • srijeda, 09.12.2009.
Krasnye Krylia nastavlja seriju

Uoči trećeg kola u skupinama od A do D Eurochallengea čak pet momčadi nije znalo za poraz u ovom natjecanju, a sada je neporažena ostala jedino Krasnye Krylia.

Lokomotiv Kuban niti u trećem pokušaju nije uspio doći do pobjede u skupini A Eurochallengea. U Krasnodaru ih je svladao Gravelines sa 77:66 i tako im uništio gotovo sve nade u prolazak u drugi krug. Jakov Vladović odigrao je 12 minuta i postigao sedam poena za rusku momčad. U drugom susretu u skupini Budućnost je s 92:84 svladala Göttingen i tako se s dvije pobjede i jednim porazom pridružila njemačkoj i francuskoj momčadi na čelu poretka.

U skupini B odigran je samo jedan susret, u kojem posljednjeplasirana momčad svladala lidera skupine. Khimik je rezultatom 95:88 protiv Strasbourga došao do svoje prve pobjede i tako zadržao nade u prolazak skupine. Dvoboj između Apoela i EiffelTowersa na rasporedu je u srijedu.

U najzanimljivijem susretu skupine C snage su odmjerile do ovog tjedna dvije neporažene momčadi. Krasnye Krylia se pobjedom 70:58 nad Scavolinijem osamostalila na prvom mjestu, dok se u drugom susretu Amsterdam porazom 76:68 od Minska osamostalio na začelju.

U skupini D, u kojoj je Cedevita stigla do svoje prve pobjede, jako zanimljiv susret odigrali su Proteas i Chalon. Ciprani su nakon neizvjesne završnice upisali pobjedu rezultatom 72:69 i tako se bodovno izjednačili s Francuzima.

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lokomotiv Kuban66:77Gravelines Dunkerque
Budućnost VOLI92:84MEG Göttingen
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!