Nogomet

Inter i Stuttgart idu na pobjedu

Goran Markuš • srijeda, 09.12.2009.
Inter i Stuttgart idu na pobjedu
Foto: EPA

Ne žele li dovesti svoj plasman u drugi krug pod veliki upitnik nogometaši Intera ne smiju dozvoliti nikakvo iznenađenje i protiv Rubina neće se zadovoljiti s ničim slabijim od sigurnog slavlja, poručuje njihov trener, José Mourinho. Direktan ogled za prolazak u sljedeću fazu natjecanja donosi nam i skupina G gdje će se Unirea iz Stuttgarta pokušati vratiti s barem jednim bodom kojim bi tako zauzevši drugo mjesto potpuno iznenadili europsku nogometnu scenu...

Skupina E

Iako su se od drugog kruga oprostili još u prošlom kolu niti na trenutak ne treba sumnjati da će Redsi dati apsolutno sve od sebe ne bi li svladali goste iz Italije koji su tijesnim slavljem nad Lyonom u petom kolu Engleze poslali u Europsku ligu. Međutim, svakako treba očekivati i hrabar nastup Fiorentine koja s dva boda i jednim golom "viška" još uvijek grčevito drži prvo mjesto u skupini.

S druge strane francuski Lyon bespogovorno će ići na sve ili ništa protiv debitanata u Ligi prvaka, Debrecena, ne bi li im napunili mrežu i tako u slučaju izjednačenog ogleda u Liverpoolu preuzeli prvo mjesto uoči sljedećeg kruga natjecanja. "Pokušat ćemo na što je moguće bolji način završiti svoju prvu godinu u Ligi prvaka", s osmijehom na licu poručio je vratar Debrecena, Vukašin Poleksić.

Liverpool - Fiorentina, 20:45
Lyon - Debrecen, 20:45

Skupina F

Jedno od najugodnijih ovosezonskih iznenađenja u Ligi prvaka, Rubin Kazan putuje u Italiju na gostovanje kod Intera koji će tražiti makar bod kojim bi osigurali prolazak u drugi krug. Iako je situacija prilično napeta sveprisutni José Mourinho uopće ne sumnja u uspjeh svoje ekipe:"Čestitao bih Rubinu na osvajanju nacionalnog prvenstva, no mi smo bolja momčad i siguran sam da ćemo pobijediti."

S druge strane gostujući trener, Kurban Berdyev, već je dosad odrađenim zadovoljan i bez obzira na konačan ishod raduje se možebitno posljednjem ovosezonskom gostovanju u Ligi prvaka: "Prvi puta u prosincu, nakon završetka našeg prvenstva, primorani smo se pripremiti za još jedan europski ogled i moram priznati da nije lako. Znam da Mourinho već slavi, no ja ne bih toliko brzao i mogu vam samo reći da se ne namjeravamo predati prije samog početka utakmice."

Ništa manje zanimljiv dvoboj očekuje nas i kod Dynamo Kijeva koji će protiv velike Barcelone tražiti sva tri boda ne bi li se u slučaju izjednačenog ishoda u Italiji upravo oni probili na toliko željeno drugo mjesto u skupini. Međutim, niti gosti neće tek tako pristupiti posljednjem europskom gostovanju nakon kojeg tek s pobjedom mogu biti sigurni u prvo mjesto u skupini B.

Inter - Rubin Kazan, 20:45
Dynamo Kijev - Barcelona, 20:45

Skupina G

Sjajne dvije pobjede i dva izjednačena rezultata, nažalost po Unireu, vrlo će brzo pasti u zaborav ukoliko se s gostovanja u Stuttgartu ne vrate s barem jednim bodom kojim bi tako osigurali iznenađujući prolazak u drugi krug natjecanja. S druge strane Uprava njemačkog prvoligaša raskrstila je sa sad već bivšim trenerom, Markusom Babbelom, te od novopridošlice, Christiana Grossa, očekuju vrlo jasan rezultat - pobjedu i preuzimanje toliko željenog drugog mjesta u skupini.

Nakon što su u petom kolu pomalo šokantno izgubili od Uniree nogometaši Seville na svojem terenu dočekuju uvjerljivo posljednju momčad skupine, Glasgow Rangerse, protiv kojih će bespogovorno tražiti makar jedan bod kojim bi tako potvrdili ipak očekivano prvo mjesto u skupini G.

Stuttgart - Unirea Urziceni, 20:45
Sevilla - Glasgow Rangers, 20:45

Skupina H

Iako su tri boda "ispred" u slučaju poraza od gostujućeg, sjajnog Arsenala Olympiacos bi vrlo lako mogao izgubiti plasman u drugi krug Lige prvaka. Naime, međusobni ogledi u bolju poziciju stavljaju Standard koji će ugostiti AZ Alkmaar, posljednju momčad skupine H.

Iako su Englezi već osigurali prvo mjesto u skupini sigurno neće biti popustljivi te će u drugi krug pokušati ući bez ijednog europskog poraza u ovoj sezoni. S druge strane do sva tri boda u skupini nogometaši Alkmaara stigli su na svojem terenu zbog čega se domaći Standard, potpuno opravdano, može smatrati velikim favoritom uoči njihovog večerašnjeg ogleda.

Olympiacos - Arsenal, 20:45
Standard - AZ Alkmaar, 20:45

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Liverpool1:2Fiorentina
Lyon4:0Debrecen
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!