Nogomet

"Šteta što Mandži nije ušlo"

Vedran Attias, Borna Rupnik • srijeda, 09.12.2009.
"Šteta što Mandži nije ušlo"
Foto: Davor Sajko

Nakon plasmana u polufinale Kupa trener Dinama Kruno Jurčić bio je zadovoljan postignutim dok je trener Pomorca Predrag Stilinović mogao biti ponosan na svoju momčad koja se u dva susreta nije osramotila protiv najbolje hrvatske momčadi...

Trener gostiju Predrag Stilinović smatra kako njegova momčad može i bolje nego što je pokazala u Maksimiru: "S obzirom da smo svjesni kvalitete Dinama postavili smo se čvrsto kao da prve utakmice nije ni bilo. U prvoj utakmici smo bili čvršći i bolji u obrani, ali nama je najbitnije ne osramotiti se i mislim da smo u tome uspjeli."

Naravno, glavni cilj Pomorca u Maksimiru ipak je ostvaren jer ih Dinamo nije "zgazio" niti u Maksimiru: "Mi smo već dva tjedna na odmoru, došli smo ovdje na izlet i želim Dinamu da opet osvoji duplu krunu."

Vezane vijesti

S druge strane, Kruno Jurčić zadovoljan je s nekoliko stvari: "Prvo, dobili smo i prošli dalje; drugo, većina igrača koja konkurira za Timisoaru je osjetila teren i treće je sjajno što se nitko nije ozlijedio." Posebne analize utakmice Jurčić nije htio raditi: "Nama je ovo 31. službena utakmica ove sezone i iz respekta prema igračima ne bih ovu utakmicu posebno analizirao."

Iako je bio najavljen, Glavina nije dobio svoje minute: "Dugo nismo bili u Maksimiru i htjeli smo ipak dati šansu svim igračima koji konkuriraju za Timisoaru." Zato je Mandžukić ostao do kraja u igri: "Htio sam isprobati Mandžukić-Slepička iako je Kramarić zaslužio ostati do kraja. Naravno, šteta što Mandži nije ušla ova zadnja lopta koju su mu izbili s crte jer naravno da svaki napadač voli zabiti."

Kako bi Jurčić ocijenio polusezonu iza Dinama, bez obzira na posljednju europsku utakmicu: "Prvi smo, imamo šest bodova prednosti, u Kupu smo prošli dalje i "živi" smo u Europi pa je normalno da vlada satisfakcija u cijelom klubu jer kada se usporedi zacrtano i ostvareno - možemo biti zadovoljni", završio je Jurčić.

Kao i Stilinović Dinamu, tako i Jurčić Pomorcu želi sve najbolje u novoj godini: "Danas smo igrali s ekipom koja je u vrhu druge lige i te ekipe su bolje i opasnije nego momčad koja se u najvišem rangu bori za opstanak. Bez obzira na probleme za koje sam čuo kad smo bili tamo - želim im da postanu prvoligaši sljedeće godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!