Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.12.2009, 13:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 500
Suci: Zlatko Šimčić (Koprivnica), Tomislav Kučina (Sv. Ivan Žabno), Darko Novoselnik (Belišće)
Dinamo
Dinamo
Andrej Kramarić 29'
Luis Ezequiel Ibáñez 45'
Mathias Chago 57'
3:2(2:1) Pomorac
Tomislav Ivičić 16'
Andrej Nenadić 69'
Pomorac

Zagrijavanje za prezimljavanje

Vedran Attias, Borna Rupnik • srijeda, 09.12.2009.
Zagrijavanje za prezimljavanje
Foto: Davor Sajko

Dinamo je rutinski odradio posao u vrlo zanimljivoj i golovima bogatoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa i novom pobjedom protiv Pomorca osigurao svoje mjesto u polufinalu...

Pomorac
Dinamo
Pomorac
7
(do 46')
21
Ivica Vrdoljak
(do 64')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić
1
David Šegota
3
Josip Rudan
14
Stipe Režić
5
Luka Marić
4
Marin Con
6
Neven Čuturilo
16
Naum Batkoski
11
Marin Prpić
9
Ivor Weitzer
(do 59')
2
Edi Petrović
(do 68')
8
Tomislav Ivičić
(do 89')
Pričuvni igrači
13
Andrej Nenadić
59'
15
Marko Bjelanović
68'
18
Igor Pinušić
89'
Trener
Predrag Stilinović

Kruno Jurčić je očekivano na travnjak protiv Pomorca poslao kombinirani sastav, no unatoč tome sigurno nije očekivao kako će branitelj naslova nakon 15-tak minuta biti u rezultatskom minusu i "pošteno" se oznojiti kod još jedne prilike gostiju koji su tako umalo poništili prednost Dinama iz prve utakmice, no - naglasak je na "umalo." Tada su se Modri uozbiljili, ubacili i brzinu više, brzinu koju Pomorac nema i već do odmora poveli što je značilo i kraj napetosti.

Dinamo se postavio autoritativno na terenu od samog početka, no nakon 15-tak minuta više-manje jalove inicijative branitelja naslova - Pomorac je poveo. Loše je reagirala cijela obrana Dinama u 16. minuti kada je Ivičić izbio sam pred mladog Picaka te ga, uz manje probleme, zaobišao i zabio za neočekivano vodstvo gostiju u Maksimiru.

Vezane vijesti

Da su gosti u 22. minuti poveli 2:0 - tko zna kakvu bismo utakmicu gledali danas u Maksimiru, no siloviti udarac Batkoskog prohujao je pored vratnice Picaka koji je loptu samo pogledom ispratio tik od svojih vrata. Srećom po Dinamo, Pomorac nije iskoristio priliku, a par minuta kasnije Modri su izjednačili i okrenuli utakmicu u svoju korist.

"Zgazite Temišvar"

"Zgazite Temišvar" orilo se sa sjeverne tribine Maksimira 20-tak minuta prije kraja utakmice i tako su navijači Plavih jasno dali do znanja što očekuju od svojih ljubimaca u posljednjem kolu Europske lige. Naravno, bilo je i zlobnih komentara kolega na skandiranje najžešćih navijača Dinama koji su rekli: "Oni već jesu", pritom mislivši na nerede "navijača" Dinama u Rumunjskoj zbog kojih će hrvatski prvak utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Razigrani Sammir sjajno je izbacio cijelu obranu gostiju svojim dodavanjem prema Kramariću koji "probija" Šegotu za 1:1 u 29. minuti. Dinamo je tada ubrzao svoju igru i bez većih problema kroz pas-igru dolazio do 20-tak metara od gola gostiju i samo je bilo pitanje kada će Modri povesti, a to se napokon i dogodilo na samom kraju prvih 45 minuta.

Ponovno je Sammir bio asistent s time da je ovoga puta Brazilac iz prekida loptu prenio na drugu stranu gdje je natrčao Ibanez i udarcem od poda donio Dinamu prednost prije odmora. Bilo je jasno kako je to, ako je uopće postojala sumnja, bilo konačno rješenje utakmice i samo je bilo pitanje koji će biti konačni rezultat ove utakmice.

Ozbiljnost koju je Jurčić tražio od svojih igrača došla je do izražaja u nastavku kada Dinamo nije pao već su Modri držali kontrolu utakmice, a malobrojnim gledateljima bilo je zanimljivo gledati igrače koji inače manje igraju kao što su Chago koji je igrao od prve minute i Tomić koji je ušao na početku nastavka.

Baš je Mathias Chago bio strijelac trećeg pogotka Dinama u 57. minuti kada je Kramarić ukrao loptu neopreznim gostima i dao povratnu Kameruncu koji lijepo šalje loptu u drugi kut. Unatoč vodstvu Dinama, gostima nije padalo na pamet predati se i trud im se isplatio desetak minuta nakon pogotka Chaga kada su i oni zabili.

Nepotrebni sukob

U rezultatski potpuno riješenoj utakmici strijelac pogotka za goste Ivičić bez razloga je nakon sučeva zvižduka u 78. minuti na lakat "dočekao" Tomečaka na što su pak burno s klupe reagirali Jurčić i Bukovina, a niti Ivičić nije ostao dužan pa je došlo do naguravanja između njega i Tomića te sveopće gužve. Na koncu, nitko nije dobio karton, a Ivičić i Tomečak su se rukovali pa je pravo pitanje: kome je to sve skupa trebalo?

Zanimljivo, u trenutku kada se Ibanezu van terena pružala pomoć, gosti su prošli odigrali dobru akciju na koncu koje je Nenadić ostao sam pred Picakom baš na toj lijevoj strani obrane koju dinamovci nisu pokrili i rutinski zabio pokraj vratara Dinama za smanjenje rezultata.

Dinamo je do kraja imao potpunu kontrolu utakmice jer su gosti fizički pali, a najbolju priliku za novi pogodak propustio je Mandžukić na samom kraju, ali je Con izbio njegov udarac s gol crte.

Dinamo je tako očekivano lagano došao do nove pobjede i ulaska u polufinale Kupa, a posljednji izazov ove polusezone bit će rumunjska Timisoara koja, nažalost, pred praznim Maksimirom gostuje 17. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!