Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.12.2009, 16:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 4.000
Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Crnolatac (Petrinja), Perica (Šibenik)
Hajduk
Hajduk
Mario Tičinović 39', 53'
Srđan Andrić 58'
Senijad Ibričić 74'
4:1(1:0) Zagreb
Josip Jurendić 69'
Zagreb

Hajdukov šećer na gorku jesen

Bernard Jurišić • srijeda, 09.12.2009.
Hajdukov šećer na gorku jesen
Foto: Bruno Karadža

U jednoj od najvažnijih utakmica ove jeseni nogometaši Hajduka odigrali su jednu od najboljih partija ove sezone. Uvjerljivom pobjedom protiv Zagreba "bili" su se plasirali u polufinale Hrvatskog kupa...

Zagreb
Hajduk
Zagreb
26
Goran Rubil
20
Josip Skoko
14
(do 82')
90
(do 56')
Pričuvni igrači
30
Rafael Paraiba
56'
Trener
Edoardo Reja
12
Marin Skender
4
Jefthon Ferreira
11
Mateo Pavlović
2
Vedran Celjak
14
Matija Špičić
13
Marin Oršulić
10
Ivan Parlov
9
Miroslav Pejić
16
Besart Abdurahimi
(do 63')
30
Davor Vugrinec
(do 67')
29
Ivan Krstanović
(do 78')
Pričuvni igrači
7
Josip Jurendić
63'
8
Davor Piškor
67'
28
Lovro Medić
78'
Trener
Igor Štimac

Zagrebov trener Igor Štimac došao je u Split s 0:0 i najavio kako će napasti Hajduk na Poljudu s ciljem prolaska u polufinale Hrvatskog kupa. No, otvaranje i cijelo prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćinu.

Tomasov je dobio prednost pred Oremušem i već nakon 70 sekundi imao prvu veliku šansu, no pucao je u blok. Tražili su Hajdukovci jedanaesterac smatrajući da je lopta u bloku pogodila jednog igrača Zagreba u ruku, no Svilokos se nije oglasio.

Tomasov i Tičinović u Zadru su u subotu bili najraspoloženiji Hajdukovci, a tako je bilo i danas. U 16. minuti Tičinović je fino proigrao Tomasova, no ovaj nije stigao pucati. Tri minute kasnije Tomasov jednako dobro proigrava Čopa, no opet je zakazala realizacija, već kronični problem Hajdukove momčadi ove jeseni.

I malo je nedostajalo da i Zagreb iz svoje prve (u prvom dijelu i jedine) prigode povede. Krstanović je pucao iz okreta nakon gužve pred Hajdukovim petercem, a lopta odlazi tek nekoliko centimetara od lijeve vratnice. Subašić ju je samo pogledom ispratio.

Nakon još jednog dobrog pokušaja Ibričića i 129 minuta bez pogodaka, konačno se jedna mreža zatresla. Opet u koprodukciji Tomasov - Tičinović, prvi je asistirao, drugi stigao do lopte prije istrčalog Skendera i prebacio ga za vodstvo Hajduka od 1:0.

Vodstvo nije uspavalo Hajdukovce, kao što se često znalo događati ove jeseni. Jurnuli su po drugi gol od prve minute drugog poluvremena, a nakon pokušaja Ibričića i Vejića u 53. minuti stiže drugi pogodak. Čop je uposlio Marija Tičinovića u prostor, ovaj cilja donji lijevi kut i pogađa ga, Skender je nemoćan.

Pet minuta kasnije kapetan Srđan Andrić trećim pogotkom potvrđuje prolaz Hajduka u polufinale Kupa i koliko-toliko mirnu zimu. Prekrasno je potegao Andrić iz slobodnog udarca s 25 metara, preko zida, pred Skendera, od lijeve vratnice u mrežu za 3:0.

Zagreb se tek nakon trećeg pogotka otvorio, iako je izašao Vugrinec, pokušali su "pjesnici" u nekoliko uzastopnih napada doći do pogotka. I uspjeli su, Josip Jurendić se zabio poput šila u kazneni prostor, prevario Subašića i smanjio na 3:1.

Kratko je trajala Zagrebova nada da se i drugi put ove sezone mogu vratiti iz 0:3 deficita. Senijad Ibričić u 74. minuti krasno je naciljao preko Skendera u "malu mrežu" i zapečatio prolazak Hajduka u polufinale. U prvoj minuti sudačke nadoknade Ibričić je s bijele točke pogodio gredu, nakon prekršaja na Striniću, pa je Zagreb mogao i gore proći.

Hajduk je tako barem malo zasladio gorku i tmurnu jesen, s nekoliko prvenstvenih pobjeda u završnci i plasmanom u polufinale Hrvatskog kupa. Zimska pauza trebala bi stvoriti nekog novog Hajduka za proljeće...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pravi Purger09.12.2009. u 19:30
    Buuuuu
    Pravi Purger
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 18:07
    Ufff, uvijek kad igra Hajduk strah me i pogledati rezultat.. ;) Al ok, bravo! Barem neki pozitivni rezultat!
    Obrisan korisnik