Hrvatski kup, Četvrtfinale, 25.11.2009, 16:00 h, Osijek, stadion Gradski vrt, gledatelja: 1500
Suci: Igor Pristovnik (Zagreb), Igor Krmar i Tvrtko Jureša (oba Zagreb)
Osijek
Osijek
Tomislav Šorša 68'
1:1(0:0) Šibenik
Velimir Vidić 86'
Šibenik

Gosti zadovoljniji remijem

Ivana Jurica • srijeda, 25.11.2009.
Gosti zadovoljniji remijem
Foto: Martina Japundžić

Prvih 90 minuta u nadmetanju Osijeka i Šibenika završilo je bez pobjednika, ali s konačnih 1:1 zadovoljniji mogu biti gosti iz Krešimirova grada. Domaćine je u vodstvo doveo mladi Tomislav Šorša u 68. minuti, a Modri iz Šibenika izjednačili su četiri minute prije kraja utakmice golom stopera Velimira Vidića.

Šibenik
Osijek
Šibenik
17
(do 63')
10
(do 85')
26
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Tomislav Steinbrückner
1
Goran Blažević
27
Hrvoje Spahija
4
Velimir Vidić
3
Igor Budiša
18
Ivan Medvid
(do 82')
11
Zeni Husmani
14
Stipe Bačelić-Grgić
(do 78')
20
Arijan Ademi
10
Mehmed Alispahić
7
Ermin Zec
21
Ivan Božić.
(do 86')
Pričuvni igrači
16
Samir Duro
78'
8
Ivan Elez
82'
9
Jusuf Dajić
86'
Trener
Branko Karačić

Prvi od tri susreta Osječana i Šibenčana u sljedećih 15-dana završio je tako remijem, ali remijem kojim su u ovom trenutku daleko zadovoljniji gosti. Uoči susreta priželjkivali su da u Gradskom vrtu postignu pogodak, u čemu su na kraju i uspjeli. Povećava to njihove šanse za prvi, povijesni plasman u polufinale hrvatskog Kupa, ali 90 minuta podno Šubićevca 09. prosinca dat će odgovor na pitanje hoće li u tome i uspjeti.

Domaći trener Tomislav Steinbrückner u posljednji trenutak ostao je bez kapetana Domagoja Vide s čijom se ozljedom nije željelo riskirati, pa je mjesto u početnom sastavu zauzeo Andrej Čaušić. Već u petoj minuti Osječani su mogli povesti, ali Miličević je sa sedam – osam metara promašio gol iako je bio posve sam i neometan. U 25. minuti šibenski vratar Goran Blažević prvi je put morao pokazati svoje kvalitete. Opasni Knežević izveo je slobodan udarac, Pranjić je glavom pucao u donji desni kut šibenskih vrata, ali Blažević je krajnjim naporom odbio u korner.

Nešto kasnije Nikšić je izmaknuo pažnji šibenske obrane, ali budan je bio Blažević koji je istrčavanjem otklonio opasnost. Vrlo slična situacija dogodila se i dvije minute kasnije, samo je Nikšićevu ulogu preuzeo Miličević, a Blažević je i ovog puta bio brži od domaćeg napadača.

Prvu opasniju priliku pred osječkim vratima Šibenik je stvorio tek na samom kraju poluvremena. Bačelić-Grgić asistirao je Zecu, ali najbolji igrač gostiju nije uspio reagirati na željeni način. Zec je, inače, bio odlično čuvan od domaćih obrambenih igrača, pa ni momčad Branka Karačića u prvom dijelu nije uspjela više puta ugroziti osječkog vratara Karduma. Domaćini su bili bolji, opasniji, imali su više prilika, ali mreža gostiju nije se zatresla.

U trećoj minuti nastavka matna prilika za Šibenik. Bačelić-Grgić izborio je slobodan udarac s desne strane, sam ga je i izveo, na drugoj stativi našao se kapetan gostiju Arijan Ademi koji iz odlične prilike nije uspio savladati Karduma. Četiri minute kasnije došlo je do kontakta između Šorše i braniča gostiju u kaznenom prostoru Šibenika, ali sudac Pristovnik pokazao je da se igra dalje.

Prekidi su i u nastavku bili najopasniji trenuci utakmice. U 58. minuti ponovno je izvođač bio Josip Knežević, pucao je preko zida, ali Blažević se ni ovoga puta nije dao iznenaditi. Nikšić je u 66. minuti lošim primanjem upropastio dobru priliku, ali vrlo brzo nakon toga Osječani su ipak došli do prednosti. Ibriks je prošao desnom stranom, pucao je, gostujući vratar obranio je taj udarac, ali lopta je stigla do Šorše koji nema težak zadatak, pogađa za vodstvo domaćih od 1:0.

Poslije primljenog gola gostujući trener obavio je dvije izmjene, s očitom namjerom da dođe do pogotka. Uveo je Duru i Eleza umjesto Bačelića-Grgića i Medvida. Krenuli su Šibenčani nešto žustrije nakon toga, a rezultiralo je to i izjednačenjem u 86. minuti. Alispahić je izveo korner s desne strane, a najprisebniji je u domaćem kaznenom prostoru bio stoper Velimir Vidić koji svojoj momčadi donosi toliko željeni gol.

Nakon izjednačenja ostalo je premalo vremena da bi se nešto uspjelo promijeniti. Završilo je rezultatom 1:1, a tko će u nastavak borbe za Rabuzinovo sunce znat će se nakon uzvrata na Šubićevcu 09. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!