Nogomet

UEFA potvrdila ukrajinske gradove

Mihaela Bradovski • petak, 11.12.2009.
UEFA potvrdila ukrajinske gradove
Foto: EPA

Čelnici Uefe zasjedaju u Funchalu, a glavna točka dnevnog reda su pripreme Ukrajine i Poljske za Europsko prvenstvo 2012. godine. Dok Poljaci nisu bili toliko problematični, Ukrajinci su bili pod posebnim povećalom...

Ukrajinska vlada dala je važna jamstva Uefi po pitanju završetka infrastrukture do početka Europskog prvenstva 2012. godine. S tim jamstvima i nakon analize radove kroz proteklih nekoliko mjeseci, UEFA je danas u portugalskom Funchalu potvrdila ukrajinske gradove domaćine Europskog prvenstva.

Europsko prvenstvo tako će se igrati u Harkivu, Lvivu, Donecku i Kijevu, a Kijev će ujedno biti i domaćin finalne utakmice Prvenstva koje će zajednički organizirati Ukrajinci i Poljaci.

Službenim potvrdama gradova domaćina Ukrajinci su dobili malu sigurnost, no UEFA je naglasila kako je pred domaćinima EP-a još ogroman posao i kako očekuju da sve stavke iz dokumentacije koja je zaprimljena budu na kraju ispoštovane.

Na sljedećem sastanku Uefinog Izvršnog odbora raspravljat će se o gradovima koji će biti domaćini u drugoj fazi natjecanja te o samom rasporedu odigravanja utakmica. Isto tako, Ukrajinci i Poljaci do tada će poslati novo izvješće o kojem će se također raspravljati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!