Košarka

Još tri europske reprezentacije na SP-u

Branimir Korać • subota, 12.12.2009.
Još tri europske reprezentacije na SP-u
Foto: EPA

Na današnjem sastanku Središnjeg odbora Fibe u Istanbulu odlučeno je i kome idu pozivnice za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj iduće godine. FIBA je razveselila Njemačku, Libanon, Rusiju i Litvu...

FIBA je danas odlučivala o dobitnicima pozivnica za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turskoj sljedeće godine. S četiri reprezentacije kojima je uručena pozivnica, kompletirana su 24 sudionika SP-a, a ždrijeb skupina bit će održan u utorak 15. prosinca u 10:30 po našem vremenu.

Prema Fibinoj odluci jednoj zoni su se mogle dodijeliti maksimalno tri pozivnice i to je učinjeno na europskom primjeru. Pozivnice su zaslužile reprezentacije Njemačke, Rusije i Litve te jedna reprezentacija iz azijske zone i to Libanon.

Oni su se priključili već ranije poznatim sudionicima Svjetskog prvenstva, a to su domaćin Turska, osvajač zlata s Olimpijskih igara iz Pekinga SAD, tri najbolje reprezentacije s Prvenstva Afrike Angola, Obala Bjelokosti i Tunis, tri najbolja s Prvenstva Azije Iran, Kina i Jordan, Novi Zeland i Australija kao predstavnici Oceanije, četiri najbolja s Prvenstva Amerike Brazil, Portorika, Argentina i Kanada te šest najboljih s Europskog prvenstva Španjolska, Srbija, Grčka, Slovenija, Francuska i Hrvatska.

U Turskoj će se naći tri debitanta i to Tunis, Iran i Jordan, a uz njih jedino su Hrvatska i Obala Bjelokosti reprezentacije koje se u ovom stoljeću nisu našle na svjetskim prvenstvima.

Svjetsko prvenstvo u Turskoj igrat će se od 28. kolovoza do 12. rujna u istanbulskim dvoranama Abdi Ipekci i Sinan Erdem te u Ankari, Izmiru i Kayseriju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2009. u 14:26
    Pozivnice za svjetsko prvenstvo... smiješno. Mogli su odmah dati tri mjesta više za europske reprezentacije koje bi to zaslužile kroz normalne kvalifikacije svojim rezultatima.
    Obrisan korisnik