Zimski sportovi

Coloradu pobjeda i vrh

Ante Jukić • ponedjeljak, 14.12.2009.
Coloradu pobjeda i vrh
Foto: EPA

Utakmicama u Chicagu i Denveru zaključen je još jedan uzbudljiv tjedan u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Oba dvoboja završila su pobjedama domaćim momčadi, s tim da je puno neizvjesnije bilo u Pepsi Centru, gdje su Avs'i teškom mukom slomili Calgary Flamese...

Seriju od pet uzastopnih domaćih utakmica hokejaši Chicaga otvorili su uvjerljivom 4:0 pobjedom protiv Tampe. U dvoboju momčadi koja cilja na visoke pozicije i one kojoj bi i sam plasman u doigravanje bio san snova, Blackhawksi nisu ostavili ni najmanje šanse svojim gostima. Mrežu Lightninga u prvoj je trećini načeo Kane, u drugom periodu u listu strijelaca upisali su se Eager i Hossa, da bi "točku na i" 14 minuta prije kraja postavio Toews.

Colorado i Calgary u Denveru su u izravnom dvoboju odlučivali o prvom mjestu Northwest divizije, a zadovoljniji su poslije 60 minuta odličnog hokeja bili domaćini, koji su slavili rezultatom 3:2. Iako su dvaput "padali" u rezultatski minus od dva pogotka, Flamesi su do posljednjeg zvuka sirene bili u igri, no do izjednačenja ipak nisu uspjeli stići. Strijelci za pobjedničku momčadi bili su Wolski, Stewart i Tucker, dok su za goste iz Kanade pogodili Bourque i Giordano.

NHL. rezultati, 13.12.2009: Chicago - Tampa Bay 4:0, Colorado - Calgary 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!