Nogomet

Pato ispred Jovetića i Bojana

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.12.2009.
Pato ispred Jovetića i Bojana
Foto: EPA

Prema izboru koji organizira talijanski Tuttosport, mladi nogometaš godine je Milanov Brazilac Alexandre Pato, koji je iza sebe ostavio Stevana Jovetića i Bojana Krkića...

Torinski dnevnik Tuttosport svake godine na temelju glasova novinara iz 20 europskih zemalja bira najboljeg mladog nogometaša na svijetu, a u konkurenciju ulaze svi igrači mlađi od 21 godine. Ove je godine najboljim proglašem Alexandre Pato, brazilski napadač Milana.

Od prvog je pratitelja, crnogorskog reprezentativca i napadača Fiorentine Stevana Jovetića, dobio 67 glasova više, a na treće se mjesto plasirao Barcelonin mladić Bojan Krkić.

I prošle je godine tu nagradu dobio Brazilac. Veznjak Manchester Uniteda, Anderson, tijesno je pobijedio Arsenalovog Thea Walcotta, a i raniji su dobitnici vrlo ugledna imena.

Primjerice, 2005. godine najboljim je proglašen - Lionel Messi, a na tronu su ga slijedili Cesc Fabregas i Sergio Aguero. Pato je prvi igrač iz talijanske lige koji je ponio titulu najboljeg mladog nogometaša nakon punih šest godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!