Nogomet

Kranjčaru ultimatum u Persepolisu

Maja Giljanović • srijeda, 16.12.2009.
Kranjčaru ultimatum u Persepolisu
Foto: Bernard Jurišić

Bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara čelnici diva iranskog nogometa Persepolisa suočili su s ultimatumom: ili osvoji šest bodova na sljedeće dvije utakmice, ili ćemo se pozdraviti.

Bivšem hrvatskom izborniku Zlatku Kranjčaru ljulja se klupa. Treneru Persepolisa generalni direktor kluba Habib Kashani je poslao upozorenje: "Rezultati koje postižemo neadekvatni su kvaliteti momčadi i sredstvima koja u nju ulažemo. Kranjčar mora promijeniti način na koji igramo i pokazati više nego dosad, mora početi pobjeđivati. U protivnom ćemo biti prisiljeni napraviti rez".

Najtrofejniji iranski klub nakon što je odigrana polovica utakmica u sezoni tek je peti na tablici i za vodećim Sepahanom zaostaje 11 bodova, a upozorenje Kranjčaru je izazvalo prošlotjednih 0:1 protiv Estaghlal Ahvaza. "Odluku o trenerovoj sudbini ćemo donijeti nakon sljedeće dvije utakmice", zaključio je Kashani i upozorio: "Trener Steel Azina Hamid Estili je kandidat broj jedan za preuzimanje momčadi u slučaju da se odlučimo na raskid ugovora s Kranjčarom".

Vezane vijesti

Estili je bivši igrač i bivši pomoćni trener Persepolisa za kojeg iranske novinske agencije govore da bi se bez razmišljanja odazvao na Kashanijev poziv.

Kranjčar i pomoćnik mu Tomislav Ivković osmerostruke su prvake Irana (dvije titule više od Esteghlala na drugom mjestu od uspostave lige 1973.) preuzeli u srpnju, a učinak na klupi im je ispod 40 % (38).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!