Vodeni sportovi

Dubrovnik bez struje, a dolazi europski prvak

Maja Giljanović • srijeda, 16.12.2009.
Dubrovnik bez struje, a dolazi europski prvak
Foto: Kristijan Komarica

Dubrovnik i šira okolica od sinoć su bez električne energije, a vaterpolistima Juga u drugom kolu Skupine B Eurolige u Gruž dolazi branitelj naslova Primorac iz Kotora.

Pitanje je hoće li se utakmica 2. kola Eurolige koja je na rasporedu u 17.15 sati odigrati prema predviđenom planu i programu jer Dubrovnik i njegova šira okolica od sinoć su uslijed požara na postrojenju bez električne energije.

Poslu se prionulo nakon što je požar oko 20 sati saniran, ekipe stručnjaka su na terenu, u pomoć im pristižu i nove snage, ali je upitno kada će osposobiti trafostanice i pustiti Gradu struju.

Utakmica Juga i Primorca ključna je za euroligaške ambicije Dubrovčana jer Jug je u 1. kolu izgubio od Vasasa (8:11), a europski su prvaci u Kotoru slavili protiv Panioniosa (10:6).

Odličnu najavu velikog dvoboja dali su sami jugaši koji su prije 10-tak dana Primorac u sjajnoj predstavi dobili sedam golova razlike (14:4). Igrači Elvisa Fatovića su odličnu formu pokazali i u Kupu protiv Jadrana (13:7), Primorja (11:6) i POŠK-a (15:10), ali i Primorac je prošli vikend pružio veliku partiju protiv Jadrana iz Herceg Novog, izbacio ga iz polufinala njihovog Kupa (7:6) i izborio finale protiv Budve.

Fatović upozorava: "Odlični pojedinci i odlična momčad. Radić je velik golman, Kis je trostruki olimpijski pobjednik, Brguljan sjajan talent koji su razvio u vrhunskog napadača, a o Azevedu da ni ne govorim".

Dubrovčanima se, pak, nakon gotovo devet mjeseci izbivanja zbog ozljede vratio reprezentativac Pavo Marković (dao je gol POŠK-u u Kupu i izazvao ovacije na tribinama), ali pitanje je koliko je spreman za utakmicu ovakvog intenziteta. Dobra vijest je da su Miho Bošković i Andro Bušlje preboljeli virozu zbog koje je kapetan Juga propustio utakmicu protiv Primorja, a strijelac pet golova protiv Riječana dan kasnije je preskočio POŠK.

U Skupini A Mladost dočekuje Barcelonetu. Žapci su u 1. kolu briljirali protiv Vojvodine (7:2) u Novom Sadu, a ni Španjolci nisu ljenčarili i slavili su protiv favorita skupine Jadrana iz Herceg Novog (11:9). Jezgru Barcelonete čine reprezentativci svjetskih viceprvaka, ali trener Emil Nikolić vjeruje da je pronašao dobitnu formulu: "Plivački su veoma jaki i imaju izvrstan kontranapad zato nam je cilj zamrznuti im napad na 30 sekundi i zatvoriti svaki pokušaj kontre".

Mladost je polufinale Kupa izborila protiv Šibenika (13:4), Mornara (19:7) i Medveščaka (18:6) i Nikolić priželjkuje od svojih igrača sve pobjede do kraja godine: "Tri su utakmice pobijedili, bodove želim i protiv Španjolaca, a za vikend idemo u Zadar po Kup".

U Kupu LEN uzvratnu utakmicu osmine finala na Zvončacu igraju Jadran i Primorje. Treneru Splićana Draganu Matutinoviću nakon što je Jadran u Jadranskoj ligi tek 10., nakon što je ispao iz Kupa i prvu utakmicu osmine finala Kupa LEN u Rijeci izgubio 4:10 ljulja se stolica. Kuloari, naime, naveliko spominju mogućnost skorog odlaska Matutinovića koji bi svoju poziciju prepustio treneru Šibenika Ivici Tucku.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Pro Recco10:6Sintez Kazan
Eger10:7Šturm 2002 Čehov
1Pro Recco 668:43+2516
2Eger 647:4708
3Sintez Kazan 645:55-106
4Šturm 2002 Čehov 639:54-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax16.12.2009. u 13:34
    ima li agregata
    Lomax