Košarka

Dubrava slavila na Baldekinu

Ivana Jurica • srijeda, 16.12.2009.
Dubrava slavila na Baldekinu
Foto: Martina Japundžić

Nakon što su u drugom kolu prvenstva na Baldekinu košarkaši Dubrave slavili nad domaćinima isto su ponovili i u prvom krugu Kupa Krešimira Ćosića. Ovog puta pobijedili su rezultatom 87:78, a sve je bilo odlučeno još u prvom polu vremenu koje su Šibenčani odigrali katastrofalno. U nastavku su domaćini ipak zaigrali bolje i značajno su ublažili poraz.

Dubrava je susret otvorila vodstvom od 7:0, a već u trećoj minuti na semaforu je svjetlilo 3:11 pa je domaća klupa reagirala pozivanjem time-outa. Ali nije to donijelo apsolutno nikakve promjene u igri. Već tada prvi centar Miro Bilan morao je na klupu zbog tri prekršaja, a gosti su brzom transformacijom lako dolazili do koševa. U petoj minuti već je bilo 8:18, a na kraju prve četvrtine visokih 11:32.

Šibenska agonija nastavila se i u drugoj četvrtini. Pokušavao je nešto Mario Filipović, ali Karlo Vragović i Željko Šakić nisu dopuštali da prednost padne ispod 17-18 koševa. Da je obrana i u ovom susretu bila problematična svjedoči i podatak da je već u 18 minuti gostujuća momčad postigla 51 koš. Minutu prije poluvremena Zagrepčani su imali i 27 koševa prednosti (26:53), ali tricom Petkovića i košem za dva Sandrića na odmor se otišlo sa 31:55.

U drugom poluvremenu Šibenik je konačno zaigrao bolje, ali preveliki zaostatak iz prvog poluvremena bilo je nemoguće stići. Košem Maleša u 23. minuti Šibenčani su na -17 (41:58). Nakon toga u još nekoliko navrata imali su identičan zaostatak, ali serijom 7:0 na samom kraju treće četvrtine Dubrava je ponovno došla do veće prednosti (76:54).

Na startu posljednje četvrtine Šibenik radi seriju 13:0 i dolazi na zaostatak od 14 koševa (66:80). Imali su domaćini priliku i za još veće približavanje gostima, ali u više navrata olako su gubili lopte. Dubrava u drugom poluvremenu nije bila na razini prvog, posljedica je to dijelom i promjene kompletne petorke. Sve to Šibenčani su znali kazniti. Dvije i pol minute prije kraja bilo je i -12 (73:58), ali prednost iz prvog dijela bila je prevelika da bi je gosti ispustili.

Dubravu već u subotu čeka gostovanje na Gripama u nastavku natjecanja Kupa Krešimira Ćosića. S druge strane, Šibenčani su doživjeli šesti uzastopni poraz. Kriza na Baldekinu evidentna je na svakom koraku. Čeka se imenovanje trenera koji će u prvenstvenoj pauzi, i uz mogući dolazak nekoliko novih igrača, pokušati trgnuti momčad. A rezultati na parketu samo su odraz stanja u klubu. Financijska situacija je toliko teška da igrači plaće u ovoj sezoni još nisu primili, a i novinari su nakon Kup susreta ostali bez statistika jer službenom statističaru klub nije obnovio zalihe papira što je još jedan dokaz velikih poteškoća u kojima se nalazi klub slavne prošlosti.

Kup Krešimira Ćosića

1. kolo

Dubrovnik0:20Slavonski Brod
Ribola Kaštela88:71Trogir
Križevci68:76Torpedo
Šibenka78:87Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!