Košarka

Neugodno iznenađenje Partizana

Bernard Jurišić • četvrtak, 17.12.2009.
Neugodno iznenađenje Partizana
Foto: EPA

Unicaja se nakon dva poraza u nizu vratila u igru za prvo mjestu skupine B Eurolige pobjedom u Istanbulu, dok je nakon tri velike pobjede Partizan ubilježio poraz kod momčadi koja je dosad nanizala svih sedam poraza...

Neporažena Unicaja dugo je držala vrh ljestvice skupine B Eurolige, a onda su je dva poraza od Partizana i Olympiacosa spustila na drugo mjesto. No, španjolska momčad je trijumfom u Istanbulu najavila pirejskim "crvenima" da nisu odustali ni od prve pozicije.

Momčad iz Malage tijekom čitavog je susreta vodila "za prsa", a najvećih 43:52 imali su početkom treće četvrtine. Efes je izjednačio na 60:60, no potrošili su se u stizanju prednosti Unicaje, koja je u završnici izgledala svježije i sačuvala pobjedu.

Unicaju je do pobjede vodio iskusni Carlos Jimenez s 12 poena i 8 skokova, Printezis je bio prvi strijelac s 15 ubačaja. U turskoj momčadi najbolji je bio Rakočević s 21 poenom, a naš Mario Kasun je za 16 minuta ubacio 11 poena uz četiri skoka.

Partizan je nakon ugodnog iznenađenja i pobjeda protiv tri najveća favorita skupine Olympiacosa, Unicaje i Efes Pilsena, neočekivani posrtaj doživio kod Entente Orleanaisea. Francuski predstavnik u osmom je kolu ostvario svoj prvi euroligaški trijumf.

Izgledalo je da će srbijanski predstavnik nastaviti niz pobjeda, utakmicu su otvorili odlično i na prvi odmor otišli sa sedam poena prednosti. No, u drugoj su četvrtini postigli samo sedam poena i francuska se momčad vratila u egal. U tijesnoj završnici više živaca imali su domaćini, koji su tako ubilježili prve bodove u elitnom društvu.

S 19 poena i 7 asistencija prvo ime susreta bio je Cedrick Banks, a kod Partizana na već uobičajenom dvostruko-dvostrukom učinku bio je Aleksandar Marić (18 poena i 11 skokova).

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Lietuvos Rytas83:89 *Olympiakos
Anadolu Efes77:79Unicaja Málaga
Entante Orleans75:72Partizan
1Olympiakos 82+97
2Unicaja Málaga 73+9
3Partizan 55-12
4Anadolu Efes 46+15
5Lietuvos Rytas 46-43
6Entante Orleans 28-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!