Rukomet

Međimurci bi rado pogledali Kup

Ivana Strahija • četvrtak, 17.12.2009.
Međimurci bi rado pogledali Kup
Foto: Dragan Kovač

Iako je pitanje pobjednika trebalo biti riješeno pred mjesec dana, međimurski rukometni Kup i dalje nije odigran, jer se Prelog i MKA*IPC jednostavno ne mogu dogovoriti oko termina Iz međimurskog Rukometnog saveza također vrlo malo pomoći po tom pitanju.

Ruku na srce, završnica hrvatskog rukometnog Kupa bila je prošle sezone najuzbudljivija utakmica u kojoj je IPC sudjelovao, jer se još i danas govori o utakmici IPC-a i Medveščaka. Iako su čakovečki rukometaši kasnije u potpunosti podbacili, jer nisu situaciju dotjerali do završetka, odnosno kako su spominjali prijave EHF-u, IHF-u i na kraju policiji, svakako će Dubrovnik svima ostati u sjećanju.

No, da bi i ove godine prošli u završnicu Kupa, Čakovčani bi trebali i odigrati koji susret prije toga. Prvi od njih s županijskim rivalom Prelogom, koji se natječe u drugom hrvatskom rangu natjecanja, 1. Dukat ligi. Tu je međutim došlo do problema, jer se već mjesec dana susret odgađa, a po svemu sudeći ni neće biti odigran do kraja ove godine.

Posljednji otkazani termin bio je ovog utorka, a sa službenih internetskih stranica MKA*IPC-a tvrde da je uzrok odgađanja utakmice to što je "Prelog je inzistirao da se utakmica igra tijekom vikenda kako bi mogao prodati više ulaznica, odnosno zaraditi nešto u ugostiteljstvu."

Iz RK Preloga je predsjednik Darko Pandur s gnušanjem odbacio takve insinuacije, te kazao: "Mi nismo IPC, naši igrači studiraju i vrlo nam je teško zvati ih iz Zagreba na samo jednu utakmicu. Zbog toga smo i predlagali da se odigra u nedjelju, na što IPC nije pristao. Idući termin kojeg smo mi predložili, a o kojem se čakovečki klub još nije očitovao je idući utorak, pošto su nam igrači više-manje gotovi s obavezama na fakultetima, a za one koji rade poslijepodne zamolit ćemo njihove poslodavce da nam izađu u susret", rekao je Pandur. Također je dodao kako nikakvog smisla nema kuloarska priča o tome da Prelog razmišlja o odustajanju od utakmice, jer bi za njihove navijače, koji redovito pune prelošku dvoranu, to bila prava "poslastica".

Od strane Čakovčana pak objašnjenje zbog čega nedjelja ne dolazi u obzir: "Nemoguće je bilo prihvatiti prijedlog Preloga da se utakmica igra u nedjelju 20. prosinca, jer MKA*IPC igra u subotu navečer utakmicu 15 .kola u Splitu i ne može se vratiti u Čakovec prije 3 ujutro", kaže web stranica Kluba. A kako saznajemo naknadno, teško će IPC prihvatiti i termin u utorak 22. prosinca, jer u Splitu ostavljaju Karačića, Jelinića i Ćavara, dok će Pažin 21. prosinca na operaciju, pa se odmah po završetku prvenstvene sezone IPC suočava s ozbiljnim manjkom igrača, bez kojih bi Prelog, mišljenje je Čakovčana, možda imao i prednost.

A nakon dugo vremena oglasio se i Međimurski rukometni savez, doduše samo jednom rečenicom: "Poslali smo i MKA*IPC-u i Prelogu dopis u kojem stoji da moraju odigrati do 31. prosinca, a ako to ne učine, mi ćemo sami odrediti datum", rekao nam je predsjednik Saveza Krunoslav Gosarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.12.2009. u 11:48
    Mislim da bi već bilo krajnje vrijeme da gospodična Strahija prestane u svakom tekstu spominjati kup utakmicu koja je već odavno prošla. Što je previše je previše...
    Obrisan korisnik