Nogomet

Alexa: "Pobijedili smo za povijest"

Antonija Pavlić • petak, 18.12.2009.
Alexa: "Pobijedili smo za povijest"
Foto: Davor Sajko

Igrači Timişoare bili su presretni pobjedom nad Dinamom na Maksimiru, dok su čelni ljudi kluba ipak prikazali veću mirnoću. Predsjednik Marian Iancu svoje je pulene za trijumf nagradio sa 120.000 eura, izrazivši nadu kako će sljedeće godine otići dalje od tek prve europske pobjede nakon 19 godina...

Timişoara je na posljednji ogled skupina Europske lige došla bez ikakvih šansi - kako za prolaz dalje, tako i za pobjedu nad Dinamom. Kalkuliralo se samo s eventualnim prolazom modrih i europskim proljećem, no podcjenjivanje protivnika još se jednom hrvatskom predstavniku obilo o glavu.

Glavni čovjek Timişoare Marian Iancu u globalu je bio zadovoljan europskim ostvarenjima svoje momčadi ove sezone. "Zadovoljan sam s europskim nastupima; pobijedili smo Šahtar u Ligi prvaka, a u Europskoj ligi dobili veoma tešku skupinu. Vjerujem, i nadam se, da ćemo sljedeće godine biti još jači."

Veznjak Aleksandar Bourceanu istoga je mišljenja: "Sretni smo što smo ostvarili prvu pobjedu u Europi i navijače učinili zadovoljnima i ponosnima. Mislim da smo u okviru svojih mogućnosti skupinu Europske lige odradili najbolje što smo mogli."

"Vjerujem da će pobjeda protiv Dinama biti prekretnica; ovaj rezultat izravno nam ne znači puno, no veoma je važno da smo pobijedili - to je pobjeda za povijest", rekao je defenzivni vezni Dan Alexa.

Tenzije i euforiju smirivao je pak direktor George Chivorchian. "Mijenjao bih pobjedu u Zagrebu za onu protiv Braşova u prvenstvu (poraz rezultatom 1:0). Trijumf ćemo posvetiti svim herojima revolucije 1989."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!