Nogomet

Rumunjski mediji: "Zaslužena pobjeda za povijest"

Antonija Pavlić • petak, 18.12.2009.
Rumunjski mediji: "Zaslužena pobjeda za povijest"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Rumunjski mediji s posebnom pažnjom popratili su pobjedu Timişoare nad Dinamom na Maksimiru. U nastavku pročitajte kako su doživjeli povijesnu pobjedu nad hrvatskim prvakom...

"Timişoara je igrala prilično sramežljivo, no usprskos tome uspjela stvoriti dosta opasnih prigoda na polusmrznutom terenu maksimirskog stadiona (tokom igre temperatura se spuštala i do -7 stupnjeva Celzija). Pogocima Bucura i Goge, uz autogol Scutarija, Timişoara je zasluženo pobijedila hrvatskog prvaka, a zbog toga u drugi plan pada i okončanje skupine na posljednjem mjestu. U povijesti će ostati upisana prva pobjeda u Europi nakon gotovo 19 godina!", piše rumunjska novinska agencija Agerpres.

PRO Sport donosi daleko najviše materijala o utakmici, a u izvještaju naslovljenom s "Koja sreća, Dinamo - Timişoara 1:2!" piše: "Čak i ako je Dinamo imao priliku kvalificirati se za europsko proljeće svu nadu u to na Maksimiru im je ubila Timişoara. Trener Sabau dosta je eksperimentirao i u sastav uvrstio mnogo mladih igrača, a oni su na kraju ponizili Hrvate."

Izdašan predsjednik

Za prvu europsku pobjedu nakon 19 godina "suše" rumunjska momčad bit će itekako nagrađena. Predsjednik kluba za svakog igrača odredio je po 12.000 eura, presretan povijesnom pobjedom svoje momčadi u Zagrebu.

Online sport: "Ovosezonski europski put Timişoara je završila na posljednjem mjestu, no s pobjedom nad hrvatskim prvakom u Zagrebu. Domaćini su imali neke prigode i izjednačili autogolom Scutarija deset minuta prije kraja, no na kraju je počasna pobjeda ipak zasluženo pripala Rumunjima."

Gazeta Sporturilor ističe ulogu vratara Taborde. "Pričuvani vratar Taborda protiv Dinama je posljednji puta obukao Timişoarinu majicu i odigrao odličnu utakmicu, bio pravi spasitelj momčadi. Porazio ga je jedino suigrač Scutaru deset minuta prije kraja. Ovom pobjedom Rumunjska je dobila nova dva boda za poboljšanje europskog koeficijenta."

"Nakon četiri neuspjeha, pogocima Bucura i Goge Timisoara je konačno došla do europske pobjede. Sjajnog vratara Tabordu, koji je držao momčad u igri, uspio je svladati samo njegov kolega Scutaru", piše Evenimentul Ziler, napominjući kako je susret odigran pred praznim tribinama zbog nereda koji su zagrebački navijači kreirali u Temišvaru.

"Timisoara se za pobjedu izborila kasno i - nepotrebno", stoji u izvještaju Jurnalula. "Scutaru je glupim autogolom gotovo lišio svoju momčad pobjede, no Dorin Goga anulirao je ta zgoditak. Hrvati su se, tako, oprostili od Europe, budući da je i Ajax poražen u Amsterdamu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!