Zimski sportovi

Vonn do uvjerljive pobjede

Mihaela Bradovski • petak, 18.12.2009.
Vonn do uvjerljive pobjede
Foto: EPA

Lindsey Vonn spojila je dva vrlo dobra nastupa i uzela uvjerljivu pobjedu u superkombinaciji u Val d'Isereu. Najbližu pratiteljicu Mariju Riesch ostavila je za sekundu i 16 stotinki, a Elisabeth Görgl za sekundu i 39...

Amerikanka Vonn apsolutna je vladarica svjetskog skijanja. Vonn iz utrke u utrku pokazuje svoje visoke mogućnosti, a sada je uz veliku dominaciju odnijela pobjedu u superkombinaciji u Val d'Isereu. Nakon što je u spustu ostvarila praktički nedostižnu prednost, mirno je odvezla slalomsku utrku i nije dozvolila iznenađenje.

Slalomsko vrijeme Vonn je bilo peto ukupno, ali ogromnih sekundu i 52 stotinke prednosti iz spusta bili su i više nego dovoljni za po pitanju pobjede "nezanimljiv" slalom.

Vezane vijesti

Maria Riesch obranila je drugu poziciju iz spusta dok je mjesto na postolju dohvatila Elisabeth Görgl koja je nakon spusta bila na četvrtoj poziciji. Austrijanka se do postolja probila zahvaljujući slabom nastupu Emily Brydon u slalomu što je i očekivano s obzirom da Brydon nije poznata po dobrom slalomu.

Brydon je na kraju završila kao sedma, a na korak od postolja plasirale su se Anja Pärson i Michaela Kirchgasser koje su podijelile četvrtu poziciju. Kirchgasser je imala najbolje slalomsko vrijeme danas i probila se s 18. na visoku četvrtu poziciju.

U prvih deset još su se plasirale mlada Austrijanka Anna Fenninger na šesto mjesto, Kathrin Zettel koja je uhvatila osmu poziciju, Chemmy Alcott na devetom te Francuskinja Marion Pellissier na desetom mjestu.

Val d'Isere, superkombinacija:
1. Lindsay Vonn (SAD, HEAD) 2:37.55
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.16
3. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.39
4. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +2.09
4. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +2.09
6. Anna Fenninger (Austrija, HEAD) +2.95
7. Emily Brydon (Kanada, SALOMON) +3.14
8. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +3.17
9. Chemmy Alcott (Velika Britanija, VOELKL) +4.24
10. Marion Pellissier (Francuska, DYNASTAR) +4.46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!