Zimski sportovi

Svindalu prvi ovosezonski trijumf

Antonija Pavlić • petak, 18.12.2009.
Svindalu prvi ovosezonski trijumf
Foto: EPA

Aksel Lund Svindal odnio je prvu pobjedu ove sezone, u superveleslalomu u Val Gardeni, ispred mladog Švicarca Carla Janke i Talijana Patricka Staudachera. Benjamin Raich doskijao je do osmog mjesta i tako prepustio Janki vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa...

Norvežanin Aksel Lund Svindal ubilježio je prvu ovogodišnju pobjedu u Svjetskom kupu u skijalištu u kojem se još nikada do sada nije plasirao niti na postolje.

Branitelj Velikog kristalnog globusa pobijedio je s 12 stotinki sekunde prednosti nad Carlom Jankom, koji se s drugim mjestom sjajno vratio nakon razočaravajućeg minulog vikenda i odustajanja u sve tri vožene utrke u Val d'Isereu.

Treće mjesto pripalo je Patricku Staudacheru, koji je odličnu formu najavio i proteklog vikenda doskijavši do četvrte pozicije u Val d'Isereu. 29-godišnjem Talijanu to je ujedno i prvo postolje u karijeri u Svjetskome kupu.

Četvrtu poziciju okupirao je Austrijanac Mario Scheiber, a drugi najbolji rezultat sezone petim mjestom osvojio je Amerikanac Bode Miller.

Šesti je završio drugi Švicarac Didier Defago (Didier Cuche je odustao), sedmi Erik Guay, a osmo mjesto pripalo je do ove utrke vodećem u poretku Svjetskog kupa Benjaminu Raichu. Naime, drugom pozicijom čelnu poziciju za 22 boda preoteo mu je Carlo Janka.

Naš Natko Zrnčić-Dim odradio je vrlo dobro svoj nastup te na kraju završio kao 24. sa zaostatkom sekundu i 75 stotinki.

Svjetski kup, Val Gardena, superG:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) 1:38.35
2. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0.12
3. Patrick Staudacher (Italija, HEAD) +0.17
4. Mario Scheiber (Austrija, ATOMIC) +0.62 5. Bode Miller (SAD, HEAD) +0.69
6. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) +0.83
7. Erik Guay (Kanada, ATOMIC) +0.95
8. Robby Dixon (Kanada, ROSSIGNOL)) +0.96
9. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.00
10. Marco Buchel (Lihtenštajn, HEAD) +1.02
...
24. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.75...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 18:23
    Naslov je mogao biti "Prvi Natkovi bodovi u superveleslalomu!". Još ih jedino nije osvajao u veleslalomu, kako napreduje možda će biti već ove sezone. Ne bi bilo čudo da uspije osvojiti bodove u svim disciplinama u ovoj sezoni (već ima u spustu, superveleslalomu i kombinaciji), a to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik