Košarka

Borba za Aleksandra Marića

Mihaela Bradovski • petak, 18.12.2009.
Borba za Aleksandra Marića
Foto: EPA

Nakon odličnih igara u dresu beogradskog Partizana, Aleksandar Marić privukao je interes i Košarkaškog saveza Srbije koji ga želi vidjeti u dresu reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Turskoj...

Aleksandar Marić sjajno igra ove sezone u beogradskom Partizanu i upravo tim odličnim igrama zaintrigirao je čelnike Košarkaškog saveza Srbije. Kako su Marićevi roditelji iz Srbije, čelnici Saveza izrazili su želju za Marićevim igranjem za Srbiju bez obzira što na njega ozbiljno računa i australski izbornik.

"Kontaktirat ćemo australske kolege, pokušat ćemo napraviti dogovor jer Marić želi igrati za nas. Svjesni smo kako to neće biti lagan posao za nas jer je Australija na Svjetskom prvenstvu s nama u skupini", rekao je predsjednik KSS-a Dragan Kapičić.

Marića u sastavu želi i izbornik Dušan Ivković koji smatra da se sve trebalo odraditi diskretnije. Ivković ujedno upozorava kako za "transfer" FIBA mora dati zeleno svjetlo i izražava sumnju kako su u čelnoj svjetskoj košarkaškoj organizaciji oduševljeni takvom idejom.

U cijeloj priči najvažnije će ipak biti razmišljanje Australaca koji u ovom trenutku ipak pokazuju kako na Marića ozbiljno računaju u budućnosti i ne žele ga se odreći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 20:06
    ja želim da igra za Hrvatsku , isti je kao Bogut!Ima hrvatsku putovnicu, odkuda sada ima prava igrat za Srbiju za majku prasicu!
    Obrisan korisnik