Ostali sportovi

Berrabah "izbrisan", profitirao Prugovečki

Maja Giljanović • petak, 18.12.2009.
Berrabah "izbrisan", profitirao Prugovečki

Hrvatski atletičar Marko Prugovečki ni kriv je ni dužan nakon diskvalifikacije pobjednika Berrabaha osvojio drugo mjesto u skoku u dalj na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu.

Olimpijac Yahya Berrabah koji je u svibnju u Rabatu srušio gotovo desetljeće dug marokanski rekord u skoku u dalj i postavio ga na 8,38 m na Hanžekovićevom je memorijalu pobijedio skokom dugim 8,15 metara, ali je tri mjeseca poslije skinut s liste pobjednika.

Rezultat 28-godišnjaka Svjetska je atletska federacija zbog dopinga poništila, a skok u dalj 59. izdanja Hanžeka u konačnici je pripao Ukrajincu Viktoru Kuznjecovu (7,96 m).

Profitirao je i naš Marko Prugovečki kojem je 7,72 m donijelo drugo mjesto, a njegovu je dosad treću poziciju preuzeo Australac Henry Frayne (7,61 m).

Kazna IAAF-a lani prvaku Afrike i sudioniku četiri SP-a (28. prije šest godina u Parizu, 20. prije četiri godine u Helsinkiju, 24. prije dvije godine u Osaki i 10. ljetos u Berlinu) uz diskvalifikaciju rezultata iz Zagreba je samo javno upozorenje, a ponovi li prekršaj suspenzija će biti rigoroznija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!