Ostali sportovi

Saintsi ne namjeravaju usporiti

Mario Majdić Natrlin • subota, 19.12.2009.
Saintsi ne namjeravaju usporiti
Foto: EPA

Svega tri tjedna ostalo je do kraja regularne sezone NFL-a. 12 najboljih momčadi će produžiti u doigravanje, a ovog vikenda nas čekaju novi okršaji koji će sliku dodatno razjasniti ili zakomplicirati...

Dallas treba poraziti neporažene Saintse

Subota navečer je rezervirana za veoma interesantan dvoboj u New Orleansu. Neporaženi Saintsi u veoma bučnom Superdomeu nastavljaju svoj pohod prema sezoni bez poraza. U goste im stižu Dallas Cowboysi koji su u prosinac ušli s dva uzastopna poraza i atmosfera nije dobra. Saintsi imaju najbolji napad lige i veoma dobru obranu koja im je prošli tjedan osigurala pobjedu u gustoj utakmici protiv Atlante.

Cowboysi (8-5) se traže i trebaju im pobjede kako ne bi grizli nokte do zadnjeg tjedna. Dodavač Tony Romo je rijetka pozitivna točka u Dallasu koji ima treći napad lige, ali u zadnje vrijeme teško zabijaju. Kicker Nick Folk više nije pouzdan u ključnim trenucima, s obzirom da je promašio šest od zadnjih devet pokušaja. Obrana je popustila, a u subotu bi mogla biti bez najboljeg igrača DeMarcusa Warea koji je upitan zbog ozljede vrata.

Saintsi se muče protiv slabijih protivnika, ali su na "velikoj sceni" fantastični. Dodavač Drew Brees ove sezone briljira s čak 32 TD-a i upotpunjuje gotovo 70 % svojih dodavanja, a cijeli New Orleans želi vidjeti ovu momčad bez poraza u regularnoj sezoni i Super Bowl naslovom nakon doigravanja.

Chargersi tihi, marljivi i opasno dobri

San Diego Chargersi su u fantastičnoj formi i iza sebe imaju niz od osam uzastopnih pobjeda. Do devete za redom će pokušati stići preko Cincinnati Bengalsa, koji su na omjeru 9-4 i sami jedni od iznenađenja sezone. Dok Bengalsi ove godine naglasak stavljaju na probijanje, Chargersi su s dodavačem Philipom Riversom jedna od najboljih momčadi u igri dodavanjem.

NFL, raspored 15. tjedna

Četvrtak, 17.12.

Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 31:35

Subota, 19.12.

New Orleans Saints - Dallas Cowboys

Nedjelja, 20.12.

Baltimore Ravens - Chicago Bears
Buffalo Bills - New England Patriots
Detroit Lions - Arizona Cardinals
St. Louis Rams - Houston Texans
Tennessee Titans - Miami Dolphins
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns
New York Jets - Atlanta Falcons
Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers
Denver Broncos - Oakland Raiders
San Diego Chargers - Cincinnati Bengals
Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers
Seattle Seahawks - Tampa Bay Buccaneers
Carolina Panthers - Minnesota Vikings

Ponedjeljak, 21.12.

Washington Redskins - New York Giants

Rivers (22 TD-a, sedam presječenih lopti) je prerastao u veoma zrelog dodavača, s hvatačima koji su duboka prijetnja i protiv kojih će obrana Bengalsa, koja je ponajbolja u ligi, i sama imati svoj ispit zrelosti. Zbog odlične igre dodavanjem, probijanje koje predvode Tomlinson i Sproles palo je u drugi plan i San Diego je 30. u ligi u toj kategoriji, premda se radi o veoma talentiranim probijačima.

Cedric Benson je iznenadio sve dovevši probijanje Bengalsa u prvi plan. Benson ove sezone ima 1.065 osvojenih yardi, šest polaganja i Bengalsi su postali dominantno probijačka momčad, iako je naglasak trebao biti na QB-u Carsonu Palmeru. Palmer je u zadnjih šest utakmica bacio svega četiri TD-a, dodavanje ne funkcionira dobro, iza njih je težak poraz od Vikingsa pa se postavilo pitanje funkcionira li Palmerov lakat, kojeg je operirao 2008:

"Moje rame je 101 % u redu. Tijelo mi je odlično. Bengalsi me ne štite. Imali smo teško gostovanje (Minnesota) i nismo odigrali dobro. To shvaćamo i popravit ćemo igru dodavanjem. Sve je u redu s mojim laktom i ovog ćemo tjedna izaći pucajući", izjavio je Palmer.

Titansi mogu pokvariti planove Miamiju

Miami Dolphinsi (7-6) su još uvijek u lovu na doigravanje, a da tako i ostane momčadi Tonyja Sparana treba pobjeda protiv Tennessee Titansa (6-7) koji proživljavaju fantastičnu drugu polovicu sezone, nakon što su istu otvorili 0-6 pa su teoretski i sami još aktivni. Predvodi ih najbolji probijač lige Chris Johnson koji je nagomilao 1.626 osvojenih yardi probijanjem. Sada će se probijati kroz veoma dobru obranu Miamija.

Dolphinsi su preživjeli gubitak nekoliko važnih startera i još uvijek su aktualni u priči o doigravanju. Mladi QB Chad Henne (devet TD-a, devet presječenih lopti) igra veoma dobro, a pobjedama protiv Patriotsa i Jaguarsa dali su do znanja kako namjeravaju ponoviti prošlogodišnji uspjeh ulaska u doigravanje. Dodavač Titansa Vince Young je upitan za nastup zbog ozljede u pobjedi nad St. Louisom (47:7).

Aktualni prvaci Steelersi (6-7) su pred eliminacijom nakon pet uzastopnih poraza. Šanse su im minimalne, a čeka ih dvoboj protiv Green Bay Packersa (9-4) kojima se sve posložilo i iza sebe imaju pet pobjeda zaredom. U Pittsburghu ništa više ne zadivljuje, dok Green Bay juri prema doigravanju s odličnim QB-em Aaronom Rodgersom (25 TD-a) i veoma čvrstom obranom koju predvodi krilni branič i kandidat za obrambenog igrača godine, Charles Woodson (osam presječenih lopti).

Philadelphia Eaglesi (9-4) su prošlog tjedna pobjedom nad Giantsima 45:38 pokazali svu raskoš svog napada, ali i problema u obrani. Predvode diviziju NFC Istok i iza njih su Cowboysi i Giantsi koji se bore za doigravanje. Eaglesi bi osvajanjem divizije osigurali prolaz. Ove nedjelje igraju protiv San Francisco 49ersa koji su sve iznenadili porazivši Arizona Cardinalse. Eaglese predvodi veza McNabb - Jackson koja je ove sezone nezaustavljiva, dok za 49erse odlično igraju dodavač Smith (15 TD-a) i probijač Gore (sedam TD-a).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!