Ostali sportovi

Božićni kup u znaku "DOBOJA" i Ines Samardžić

Ratko Martinović • subota, 19.12.2009.
Božićni kup u znaku "DOBOJA" i Ines Samardžić

4 th Croatia ITF Open 2009 - Christmas Cup u Slavonskom Brodu je još jednom prezentirao vrlo dobar Tae Kwon-Do, a ovogodišnji timski pobjednik je "DOBOJ" čiji su natjecatelji pokazali najviše u ovogodišnjoj konkurenciji. Što se tiče pojedinačnih uspjeha, europska prvakinja i svjetska doprvakinja Ines Samardžić iz kluba domaćina "MARSONIE KUNE" okitila se s čak četiri medalje čime je pokazala kontinuitet na vrhunskim natjecanjima.

Od jutarnjih sati pa sve do kasnog popodneva Tae Kwon-Do natjecatelji iz raznih zemalja (BIH, Mađarska, Češka, Slovačka, Italija...) su se susreli u sportskom i prijateljskom ozračju, te je turnir unatoč nekim izostancima (vremenske neprilike) odrađen na najvišem nivou. Najmlađi uzrasti su započeli natjecanje u jutarnje sate i kao najbolji kadeti su se pokazali David Kiss i Hana Krivankova. Mali David se nakon turnira istakao i iznimnim Fair playom za koji je dobio i nagradu jer je priznao nenamjernu pogrešku talijanskog suca, te je vlastitu zlatnu medalju predao kolegi iz Zaboka koji ju je i zaslužio odličnom borbom.

Nešto kasnije je krenulo i juniorsko natjecanje u kojem je svojom eksplozivnošću i atraktivnim načinom borbe pljesak zaslužio mladi Lipovljanin, 18-godišnji Igor Šubr, pobjednik u kategoriji do 70 kg. Nakon nešto lakših borbi nižih uzrasta sa ovim natjecateljem je započeo i prvi pravi posao za liječničku ekipu na žalost njegovih protivnika. "Bavim se ovim sportom još od devete godine i iako mi u zadnje vrijeme zbog školovanja fali jedan dio treninga još se aktivno natječem. Matični klub mi je "Lipovljanske munje" i uz Taekwon-do uspješno prakticiram i natjecateljski kickboxing. Tako u svojoj kolekciji imam brdo raznih medalja, a najveći dosadašnji uspjeh mi je osvojeno drugo mjesto na ITF europskom prvenstvu. Uz sve to, igram i nogomet za lokalni klub i moram priznati da mi za sport nikada ne nedostaje energije" izjavio je Igor ekskluzivno za Sportnet.

Zlato iznad 70 kg osvojio je Dominik Bukovčar koji je u finalu nadjačao Richarda Dostala. Nagrade za najuspješnije takmičare u toj dobnoj uzrasti su zaslužili Mađar Adam Csorba i Brođanka Ana Bodon. Natjecanje u seniorskoj kategoriji su obilježili Bosanac Boban Jović, prvak u kategoriji ispod 80 kg, i najuspješnija natjecateljica cijelog kupa, 18.-godišnja Ines Samardžić iz domaće "MARSONIJE KUNE". Uz suze protivnica i lomove vilica koje je i ona vrlo emotivno proživljavala, ova uspješna Brođanka je ipak vrlo smireno prihvatila činjenicu da je opet najbolja natjecateljica. "Osvojila sam četiri medalje danas te ću ih odmah pridodati kućnoj kolekciji koja broji nekoliko stotina raznih odličja. Sedmerostruka sam uzastopna prvakinja Hrvatske, 2007. sam osvojila srebro na ITF svjetskom prvenstvu, 2008. sam bila prva u Europi, dok sam ove godine uspjela osvojiti po dva zlata i srebra. Moram se na svemu zahvaliti svome ocu koji mi je cijelo ovo vrijeme bio jedina financijska podrška i on je glavni "krivac" za moje uspjehe. Trenutno se natječem u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i vrlo sam zadovoljna svojim rezultatima, kao i treninzima u klubu." Zlato u kategoriji iznad 80 kg je osvojio spretni Mađar Lazar Bence.

Nagradu za hosinsul (tehniku samoobrane) su odnijeli Mađari, odnosno klub "HATVANI". Treće mjesto u kategoriji klubova i pripadajuću broncu osvojio je "ZABOK", srebro ide u već spomenuti mađarski klub, dok su se zlatom okitili naši susjedi iz kluba "DOBOJ" koji su konstantno tijekom cijelog dana najuspješnije spajali kvalitetu i kvantitetu. Zaključak je da turnir još jednom pokazuje konstantan napredak u kvaliteti i organizaciji, te se s pravom nadamo još boljem natjecanju u isto vrijeme sljedeće godine. Također, vjerujemo i u veće razumijevanje sponzora usmjereno prema vrhunskim europskim klasama poput Brođanke Ines Samardžić jer je nemoguće vlastitim financijskim sredstvima otići na svjetsko prvenstvo (zadnja dva u Argentini i Kanadi) iako njihova kvaliteta jamči osvajanje najsjajnijih odličja.

Laureati 4 th Croatia ITF Open 2009:
NAJBOLJI KADETI: David Kiss i Hana Krivankova
NAJBOLJI JUNIORI: Adam Csorba i Ana Bodon
NAJBOLJI SENIORI: Boban Jović i Ines Samardžić
NAJBOLJI NATJECATELJ (SVE KATEGORIJE): Ines Samardžić
NAJBOLJI KLUB: "DOBOJ"
NAJATRAKTIVNIJI BORCI (izbor Sportneta): Igor Šubr i Ines Samardžić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!