Košarka

Splićani u drami do četvrtfinala

Branimir Korać • nedjelja, 20.12.2009.
Splićani u drami do četvrtfinala
Foto: Bruno Karadža

Odigrani su svi susreti drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića te su poznati svi četvrtfinalni parovi. Najzanimljiviji par na papiru čine Zadar i Split CO...

Najneizvjesniji dvoboj drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića igran je u Splitu gdje je Split CO ugostio momčad Dubrave. Nakon dva produžetka i velike borbe slavili su Splićani 101:99, a gosti imaju dosta razloga za nezadovoljstvo jer su jednako tako i oni mogli u drugi krug.

Dubrava je naznačila kako bi mogla slaviti sjajnom igrom u trećoj četvrtini koju je dobila 27:10. Uoči posljednje dionice vodili su 61:51, bili u pozitivnom nizu i Splićani su bili u vrlo teškoj situaciji. Ipak, prednost se počela topiti i domaćin preko Sobina i Delaša dolazi do produžetka. U prvom produžetku ponovno je Dubrava bila bliže pobjedi, no ponovno je koban Mario Delaš koji u posljednjim trenucima ubacuje za 87:87. Mario Delaš spasio je domaćina i u drugom produžetku gdje je na kraju Split uspio stići do prednosti i zadržati je.

Kod pobjednika Delaš je ubacio 26 poena, toliko je dodao i Batina, a Vrkić je ubacio 23 poena. Kod Dubrave Karlo Vragović bio je briljantan s 37 poena, a 16 je dodao Željko Šakić.

Kaštel Galerija također je slavila u tijesnom dvoboju, no oni su bili bolji u gostima kod Zaboka. Kaštelani su slavili 81:80 uz 18 poena Stipe Režića te 17 poena Ivice Radića. Kod domaćina odličan je bio Ante Krapić koji je ubacio 30 poena, a Ivan Tomeljak dodao je 12.

Dvije hit momčadi, svaka u svom rangu natjecanja, susrele su se u Rijeci. A-2 ligaš Torpedo bio je blizu pobjede protiv prvoplasirane momčadi A-1 lige Vrijednosnica OS Darde. Ipak, Darda je na kraju bila bolja sa 100:93, a predvodili su je Ridl s 28 poena te Čamagajevac i Krolo s po 16. Kod Torpeda 21 poen ubacio je Rudolf Jugo.

Kup Krešimira Ćosića, četvrtfinale:
Zadar - Split CO
Cibona - Kaštel Galerija
Vrijednosnice OS Darda - Zagreb CO
Cedevita - Borik Puntamika

Kup Krešimira Ćosića

2. kolo

Sonik Puntamika68:60Slavonski Brod
Split101:99 *Dubrava
Zabok80:81Ribola Kaštela
Torpedo93:100Vrijednosnice Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKupSplit
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!