Tenis

Ančić i službeno otkazao Australian Open

Maja Giljanović • srijeda, 23.12.2009.
Ančić i službeno otkazao Australian Open
Foto: Dejan Popek

23 dana prije prvog Grand Slama sezone hrvatski Davis Cup reprezentativac Mario Ančić je i službeno otkazao nastup na Australian Openu. 95. igrač svijeta je početkom prosinca kao svoj prvi turnir nakon šest mjeseci izvan terena naznačio jedan od Futuresa.

Mario Ančić se i službeno javio organizatorima Australian Opena i otkazao svoj nastup na prvom Grand Slamu sezone koji se u Melbourneu igra od 18. do 31. siječnja.

Bivši (2004.) sedmi igrač svijeta protekla tri tjedna trenira u Švedskoj i sjajno izdržava napore, ali nastup u vrućoj Australiji u konkurenciji 127 "gladijatora" kao prvi nastup nakon šestomjesečnog razdoblja bez tenisa nikad nije bio realna opcija.

Ančić je prošle godine u Melbourneu izgubio u trećem kolu od šestog nositelja Francuza Gillesa Simona (6:7, 4:6, 2:6) nakon što je u prvom kolu u četiri seta izbacio američkog kvalifikanta Waynea Odesnika (7:5, 6:4, 4:6, 6:2) i u drugom u pet 25. nositelja našeg Ivu Karlovića (5:7, 7:5, 4:6, 6:4, 6:3).

Posljednji je to Grand Slam koji je Ančić odigrao jer od sredine svibnja i Kitzbühela (izgubio od Ramirez-Hidalga u prvom kolu) zbog slabosti organizma iscrpljenog mononukleozom nije odigrao nijedan meč.

Ančiću, bratu mu Ivici i kondicijskom treneru Mirku Kroli u Vaxjou je na usluzi Marijev bivši trener Fredrik Rosengren i zajednička je odluka da prvi nastup 95. igrač svijeta odradi u drugoj polovici siječnja u Heilbronnu. Razmišljali su i o Futuresima, ali na turnirima vrijednima 10,000 ili 15,000 dolara članovi društva 100 najboljih igrača svijeta nemaju pravo nastupa.

85,000 eura vrijedni Challenger u Heilbronnu igra se u drugom tjednu Australian Opena od 25. do 31. siječnja.

Melbourne je otkazao i Xavier Malisse kojem je prije 10-tak dana ukinuta jednogodišnja suspenzija, a odustajanjima Ančića i Belgijca otvorila su se vrata Rusu Igoru Kunjicinu i Čehu Janu Hajeku.

Wild-card organizatora je izborio 21-godišnji Nick Lindahl. Šveđanin rođenjem koji je prije tri-četiri godine prozivan najvećim talentom australskog tenisa nakon Lleytona Hewitta, Lindahl je spasio pet meč-lopti i u petom setu slomio pobjednika juniorskih Australian i US Opena, 17-godišnjeg sunarodnjaka hrvatskog porijekla Bernarda Tomića (6:7, 6:1, 4:6, 7:6, 6:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!