Nogomet

Finale prije finala, Hajduk na Dinamo!

Marin Vuković, Ivana Strahija • srijeda, 23.12.2009.
Finale prije finala, Hajduk na Dinamo!
Foto: Davor Sajko

Jutros je u Kući hrvatskog nogometa u Rusanovoj održan ždrijeb polufinala hrvatskog Kupa, a već u polufinalnom dvoboju vidjet ćemo finale prije finala i najveći derbi hrvatskog nogometa.

U ždrijebu nije bilo nositelja već su sva četiri sudionika polufinala u njega ušli potpuno ravnopravno. Kuglice su htjele da se već u polufinalnim dvobojima sastanu Dinamo i Hajduk, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Šibenik i Varteks.

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 24. ožujka 2010. godine, a prvi domaćini bit će Dinamo i Šibenik. Uzvratne utakmice na Poljudu i u Varaždinu igrat će se tri tjedna kasnije, 14. travnja 2010. godine.

"Ždrijeb je tako htio, nema razloga za nezadovoljstvo jer do trofeja se ionako trebalo sve pobijediti. Svejedno, u polufinalu ili finalu, od Dinama treba pokazati više", izjavio je odmah nakon ždrijeba predsjednik Hajduka Josip Grbić, a prenose službene stranice kluba.

Trener Dinama Kruno Jurčić iskazao je optimizam uoči dva dvoboja s najljućim protivnikom: "Nadam se dobrom nogometu i spektaklu uopće. Poseban bi doživljaj bio igrati pred punim stadionom. Također, nama je svejedno igramo li u ožujku polufinale ili u svibnju finale. Hajduk nismo mogli izbjeći. Nadalje, što se tiče moje momčadi i igre, vjerujem u našu kvalitetu i uspjeh, a i Dinamo je u prednosti jer se igraju dvije utakmice", rekao je Jurčić za službene stranice kluba.

"Izvlačili smo imena klubova po abecednom redu i ispalo je baš ovako. Mislim, i to svi u klubu priželjkujemo, da bi utakmica mogla biti pravi sportski događaj, s odličnom atmosferom na tribinama. Također, vjerujem u naš dobar rezultat kojim bismo potvrdili svoju kvalitetu", dodao je sportski direktor Zoran Mamić.

Od svih sudionika polufinala jedino su Dinamo i Hajduk podizali trofej Rabuzinovo sunce. Dinamu je to uspjelo deset, a Hajduku četiri puta. Varteks se čak pet puta našao na korak do osvajanja trofeja i svih pet puta gubio je u finalu ovoga natjecanja.

Varaždinci su svakako u polufinalu htjeli izbjeći Dinamo, iz očitih razloga, a sa Šibenikom kao protivnikom su zadovoljni: "Mislim da će te dvije utakmice biti susreti ravnopravnih protivnika, jer i mi i Šibenik njegujemo sličnu vrstu igre, a oba kluba koriste mlade domaće igrače", kazao je sportski direktor Varteksa Samir Toplak na putu iz Zagreba, gdje je nazočio izvlačenju parova. "Dvije nas utakmice dijele od Europe", značajno je dodao, a takav bi uspjeh zasigurno bio "šaka u oko" klubovima koji na svoje ekipe troše budžete koji ostalima izgledaju poput znanstvene fantastike.

Varaždinci su u četvrtfinalnim ogledima protiv Slaven Belupa pokazali veliku nadmoć, pa se svakako nadaju da će ih sportska sreća pratiti i protiv Šibenika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 18:50
    pi.. ma... onda ću morati navijati da hajduk prođe u finale i osvoji kup :( bemti i hr nogomet i ljigu16. onda zamišljam crni scenarij i ulazak šibenika i cibalije u europu, uz d i h. naravno ovi rasprodaju sve živo prije europe jer nemaju para i sezona bude 3 put gora od ove. samo da hajduka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 16:54
    Ko da je Hajduk nekaj napravil zadnjih godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 16:52
    Tko god prodje od Sibenik vs Varteks ispast ce u prvom ili eventualno u drugom pretkolu kupa uefa....i opet nista od bodova za hrv koefcijent...j.... ga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 16:11
    ne,ne ako je pobjednik kupa prvak,onda ide finalist kupa,a ako ne onda 4 iz prvenstva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2009. u 15:57
    ja ne shvaćam šta ovi trkeljaju, kakve dvije utakmice do europe?? koliko ja znam u europu idu prva tri iz prvenstva i POBJEDNIK kupa, a ako je pobjednik kupa ujedno i jedan od europljana, onda u europu ide četvrti iz prvenstva, a ne finalist kupa!!!
    Obrisan korisnik