Ostali sportovi

Aksentijević: "HOS treba uvesti reda"

Ivana Strahija • subota, 26.12.2009.
Aksentijević: "HOS treba uvesti reda"
Foto: Ivana Strahija

Trener varaždinskog odbojkaškog kluba i izbornik hrvatske ženske reprezentacije smatra da je najjača hrvatska liga puna "zalutalih" klubova.

Iza Varaždina je jako dobra sezona, u kojoj je ekipa upisala tek jedan poraz u devet kola. Ta je utakmica izgubljena u Rijeci, teško je pala Varaždincima zbog glatkih 3:0 s kojima je Rijeka nadmoćno pobijedila, ali je isto tako bila poziv za buđenje. Varaždinci su se brzo vratili u pobjedničku formu te se "osvetili" Riječanima u polufinalnom susretu Kupa.

Trener Varaždinaca Miroslav Aksentijević, koji se vratio u barokni grad nakon (predugog) izbivanja, polusezonu za klubom ocjenjuje dovoljno dobrom. "Najvažnija stvar u ovom dijelu prvenstva jest što smo dali priliku mladim igračima, koji su radili vrhunski. Tu u prvom redu mislim na Matej i Antonija Čičkovića, a dobri su bili i Rajić te Vincek."

No, Aksentijević je ujedno i nezadovoljan jednim aspektom igre, odnosno dijelom igrača: "Od starijih i iskusnijih igrača očekivao sam konstantu, koju oni nisu pružili. Dijelom je to i zbog trenažnog procesa, pošto sam se ja klubu priključio nešto kasnije, pa nismo uspjeli doći na onu fizičku razinu koju bih želio. Nadam se to popraviti u drugom dijelu prvenstva."

Ovogodišnje izdanje najjačeg hrvatskog odbojkaškog natjecanja ipak nije baš najbolje, s obzirom na to da su mnogi klubovi od prošle godine izgubili nositelje igre zbog financijska situacije. Aksentijević smatra kako je kvaliteta hrvatske odbojke zbog toga razvodnjena: "Može se primijetiti da ima klubova koji su zalutali u 1. Hrvatsku odbojkašku ligu. Smatram da Hrvatski odbojkaški savez mora napraviti reda da se koncentrira kvaliteta, pa makar to značilo ligu od šest ili osam klubova."

Slaba liga ipak znači i nešto dobrog: "Daje se šansa mladima, oni prosperiraju stječući iskustvo, a u Europi toga nema u prvoligaškim momčadima", zaključio je Miroslav Aksentijević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!