Zimski sportovi

Otvorena izložba fotografija sa SQT

Sportnet • ponedjeljak, 28.12.2009.
Otvorena izložba fotografija sa SQT

Izložba fotografija nagrađenih na natječajima za najbolju fotografiju u sklopu utrka Vip Snow Queen Trophy otvorena je danas na zagrebačkom Trgu Ante Starčevića, gdje su oko fontane u velikom formatu na osvijetljenim panelima predstavljene 24 fotografije akreditiranih fotografa nagrađene 2008. i 2009. godine.

Vedran Pavlek, direktor utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa Vip Snow Queen Trophy, istaknuo je da se izložba na inicijativu Vipneta održava u čast Rencu Kosinožiću, nedavno preminulom službenom fotografu Hrvatske skijaške reprezentacije.

"Renco je bio veliki umjetnik, prijatelj skijanja i vrijedan suradnik Hrvatskog skijaškog saveza, a svojim je objektivom zabilježio i ovjekovječio najveće hrvatske skijaške uspjehe te tako iznimno zadužio hrvatsko skijanje. Velika nam je čast posvetiti mu ovu izložbu", rekao je Vedran Pavlek.

Rencu Kosinožiću će biti posvećen i fotografski natječaj kojeg će Vipnet iznova organizirati u sklopu sljemenskih utrka u siječnju 2010.

"Autor fotografije koja osvoji najviše glasova posjetitelja stranice www.vip.hr će, uz novčani iznos, osvojiti i nagradu 'Renco Kosinožić' za najbolju fotografiju te posebnu statuu, dok će 11 autora, čije fotografije slijede prema broju glasova, također biti nagrađeno", istaknula je Andrea Blažičević, voditeljica Odjela sponzorstava i marketinških događanja Vipneta, generalnog sponzora Hrvatskog skijaškog saveza i slalomskih utrka Svjetskog kupa na Sljemenu.

Boško Lozica, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, istaknuo je kako je ovaj nesvakidašnji projekt obogatio zagrebačku kulturnu ponudu te potaknuo zanimanje za skijanje i sportsku fotografiju. Čestitavši organizatorima i glavnom sponzoru utrke, Vipnetu, g. Lozica je naglasio važnost nadolazeće Vip Snow Queen Trophy utrke za promociju Grada Zagreba i Hrvatske u svijetu.

Nakon otvorenja, posjetitelji su se ugrijali kuhanim vinom i kestenjem na terasi hotela The Regent Esplanade Zagreb te uživali u klizanju na klizalištu Nice Ice. Izložba će se moći razgledati do 10. siječnja.

Više informacija na http://www.snowqueentrophy.com/.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!