Košarka

Video: Sunsi zaustavili Lakerse

Goran Markuš • utorak, 29.12.2009.
Video: Sunsi zaustavili Lakerse
Foto: EPA

Sjajnom, mirnom igrom košarkaši Phoenix Sunsa na svojem su terenu bez većih problema upisali veliko slavlje nad aktualnim NBA prvacima, Los Angeles Lakersima. Izuzetno zanimljivo bilo je i kod Golden Statea koji se uspio vratiti iz velikog uvodnog deficita da bi do kraja susreta upisali neočekivano slavlje nad sjajnim gostima iz Bostona...

Iza Phoenixa bespogovorno je najteži raspored koji je uključivao više gostovanje od bilo koje druge momčadi, gostovanja od kojih su mnoga bila protiv najjačih ekipa lige. Međutim, Sunsi nisu samo sve to preživjeli već su skupili čak 20 pobjeda uključujući i veliku jučerašnju protiv glavnog protivnika u diviziji Pacific i aktualnih NBA prvaka, Los Angeles Lakersa.

Jedina stvar na strani Sunsa bila je izostanak Rona Artesta koji se još uvijek oporavlja od nedavnog pada niz stepenice, no i bez njega Lakersi su i više nego respektabilan protivnik. Ipak, konstantnim pritiskom i brzom igrom Sunsi su ih uspjeli zaustaviti i malo po malo do kraja susreta izgradili su sasvim solidnih 15 poena razlike.

Očekivano, najefikasnijim igračem domaćina pokazao se Amare Stoudemire koji je uz 26 poena upisao i šest skokova, a još je jedan dojmljiv nastup i iza veterana, Stevea Nasha koji je uz 16 poena ponovno skupio visokih 13 asistencija. S 34 poena i sedam skokova goste je još jednom predvodio Kobe Bryant.

Iako je Boston otvorio susret s ogromnih 18 poena prednosti Golden State se potrudio i tako stigao do najvećeg iznenađenja večeri, pobjede nad Celticsima čime su im nanijeli tek drugi uzastopni poraz ove sezone. Naime, nakon što su već do poluvremena smanjili zaostatak domaćini su odličnom obrambenom igrom u trećoj četvrtini osigurali tijesna četiri poena prednosti uoči završnih 12 minuta igre.

Iako se na trenutke činilo kako će se Boston uspjeti vratiti Warriorsi nisu popuštali i s dva slobodna bacanja prvog imena ovog susreta, Monta Ellisa (37 poena, 4 asistencije) u svoju korist privode susret kraju. Svakako treba spomenuti i kako je gostujući trio Rajon Rondo (30 poena, 15 asistencija) - Ray Allen (24 poena, 5 skokova) - Kevin Garnett (16 poena, 9 skokova) zabio čak 70 od Celticsovih 99 poena.

Nakon što su Cavse odvukli u produžetak, a s Lakersima odigrali čak dva Sacramento se još jednom našao s druge strane jedne sjajne momčadi, Denver Nuggetsa, no ovog puta znali su iskoristiti pruženo i odličnom igrom upisuju potpuno neočekivano 14. ovosezonsko slavlje. Iako su Nuggetsi bili ti koji su nešto oštrije otvorili susret već do poluvremena Kingsi su stigli na tek jedan poen razlike.

Prelomnicom se pokazala treća četvrtina u kojoj su se Kingsi nešto bolje snašli izgradivši sasvim solidno + 5 vodstvo koje su zatim mirnom igrom u završnici ovog puta znali sačuvati. Na žalost brojnih obožavatelja Denvera ovog puta niti ponovno sjajni Carmelo Anthony (34 poena, 8 skokova) čak niti uz pomoć Nenea (25 poena, 8 skokova) ništa ozbiljnije nije uspio promijeniti. S 21 poenom i šest skokova Sacramento je predvodio Argentinac Andres Nocioni.

Nakon što su prosipali prednost od čak deset poena svega šest minuta prije kraja susreta Memphis je zamalo i poražen. Naime, tek 9,4 sekundi prije kraja Caron Butler (24 poena, 9 skokova) zabio je za + 2 Wizardsa, no s dva mirna slobodna bacanja Zacha Randolpha (23 poena, 19 skokova) domaćin je ipak izborio produžetak, produžetak koji su vrlo oštro otvorili i bez većih problema sa sasvim solidnih pet poena prednosti i dobili.

Uz uistinu odličnog Randolpha sjajnu utakmicu odradio je i O. J. Mayo koji je za 47 minuta upisao 28 poena, sedam skokova i šest asistencija. S čak 30 poena, četiri skoka i četiri asistencije goste iz Washingtona predvodila je povratnička zvijezda, Gilbert Arenas.

Međutim, povratnička zvijezda večeri nije bio Arenas već Allen Iverson koji je još uvijek poluozlijeđen odradio fantastičan posao protiv Trail Blazersa što je rezultiralo tek osmom ovosezonskom pobjedom njegovih 76ersa. Nakon što su pomalo nespretno ušli u susret predvođeni Eltonom Brandom (25 poena, 9 skokova) gosti su u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist da bi na leđima vrlo raspoloženog Iversona s mirnih 11 poena prednosti u svoju korist priveli susret kraju. Očekivano, Trail Blazerse je ponovno predvodio Brandon Roy koji je za 42 minute ovog puta zabio solidnih 24 poena.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!