Košarka

Novo veliko slavlje Bullsa

Goran Markuš • srijeda, 14.04.2010.
Novo veliko slavlje Bullsa
Foto: EPA

Velikim slavljem protiv snažnog Bostona Bullsi su stvari preuzeli u svoje ruke i u posljednjoj ovosezonskoj utakmici regularnog dijela sezone sami odlučuju o svom plasmanu u doigravanje. Veliku pobjedu upisali su i Sunsi koji su svladavši Nuggetse osigurali prednost domaćeg terena makar u prvom krugu playoffa...

U samoj završnici prvenstva, kad je najvažnije, Bullsi su ubacili u višu brzinu i zahvaljujući nekoliko kikseva Toronto Raptorsa sutra protiv Bobcatsa sami odlučuju o svojoj budućnosti. Naime, na leđima rekorda karijere za Derricka Rosea (39 poena, pet skokova, sedam asistencija) i ovosezonskog rekorda za Kirka Hinricha (30 poena) Chicago Bullsi sinoć su svladali i vrlo snažne Boston Celticse.

Kirk Hinrich: Zaista smo trebali ovu pobjedu, no isto tako zaista nam je potrebno i sutrašnje slavlje.

Iako su gosti uzeli vodstvo na samom početku susreta želje i motiva kod domaćina nije nedostajalo i na krilima nešto više od 20 tisuća posjetitelja domaćin do poluvremena preuzima prednosti i na odmor odlazi s tri poena razlike. Međutim, kakav bi to bio Boston da nije pokazao zube i uoči posljednjih 12 minuta igre ponovno preuzimaju minimalnu rezultatsku prednosti.

Ipak, Chicago se još jednom pokazao spremnim i u naprosto sjajnoj završnici ubacuju 34 poena što je bilo i više nego dovoljno za mirno, no vrlo važno 40. slavlje Bullsa, slavlje koje im omogućava da sutra protiv Bobcatsa sami odlučuju o svojoj ovosezonskoj budućnosti. Za kraj svakako vrijedi spomenuti i kako je goste još jednom predvodio odličan dvojac Paul Pierce (28 poena) - Ray Allen (25 poena).

Izuzetno važnu pobjedu u borbi u vrlo nagužvanom gornjem dijelu poretka na Zapadu upisali su i Sunsi koji su slavljem protiv Nuggetsa u najmanju ruku osigurali prednost domaćeg terena u prvom kolu doigravanja, a uz samo malo sreće možda i puno više.

Sve je bilo riješeno već nakon uvodne 24 minute pošto se Sunsi od samog početka ničeg nisu "sramili" utrpavši visokih 70 poena protivniku nakon samo jednog poluvremena igre. U nastavku sve se svelo na održavanje mirne razlike i potpuno zasluženo domaćin slavi s uvjerljivih 23 poena razlike.

Bila je to još jedna fantastična večer Amarea Stoudemirea koji je s 26 poena i osam skokova predvodio svoju momčad: "Sad moramo ponovno revidirati naše ciljeve". Puno iznenađenja nije bilo niti kod Nuggetsa kod kojih se najefikasnijim još jednom pokazao iskusni Carmelo Anthony (29 poena, šest skokova).

U istoj toj gužvi na samom vrhu Zapada nalaze se i Jazzeri koji su sinoćnjim slavljem kod Warriorsa skupo platili ostanak u igri za drugo mjesto. Naime, ozlijeđenom Andreiju Kirilenku sinoć se pridružio i sjajan Carlos Boozer čije će vrijeme odsutnosti s NBA parketa tek danas tijekom dana biti poznato.

Što se samog susreta tiče bila je to izuzetno izjednačena utakmica u kojoj se i na poluvrijeme otišlo bez ijedne momčadi u plusu samo da bi nešto kvalitetnijom trećom četvrtinom gost preuzeo inicijativu i tako sa zasluženih devet poena razlike stigao do sjajne 53. ovosezonske pobjede. Dok je goste s 23 poena i sedam skokova predvodio ponovno vrlo raspoložen Mehmet Okur s druge strane terena najefikasnijim se pokazao Devean George (21 poen, pet skokova).

U posljednjoj praktički nevažnoj utakmici večeri Lakersi su iskoristili cijelu momčad (bez ozlijeđenog Bryanta) da se obrane od nekoliko nasrtaja Kingsa i tako svojim obožavateljima osiguraju slavlje i u posljednjem domaćem okršaju ovosezonskog regularnog dijela sezone. Fantastičnu partiju odradio je Pau Gasol koji je s 28 poena i osam skokova predvodio domaćine, a svoju priliku sjajno je iskoristio i inače pomalo zanemaren Shannon Brown (24 poena). S 21 poenom i 11 asistencija najefikasnijim igračem gostiju pokazao se Beno Udrih.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!