Vodeni sportovi

Alfa Romeo ispred Wild Oats XI

Maja Giljanović • utorak, 29.12.2009.
Alfa Romeo ispred Wild Oats XI
Foto: EPA

Supermaksi krstaš Alfa Romeo skipera Nevillea Crichtona pobjednik je 65. izdanja jedne od tri najteže off-shore regate svijeta. 628 nautičkih milja od Sydneyja do Hobarta Alfa Romeo je svladala za dva dana, devet sati, dvije minute i 10 sekundi ispred branitelja naslova i četverostrukog pobjednika uzastopce Marka Richardsa na Wild Oats XI na drugom i Mikea Sladea na ICAP Leopardu na trećem mjestu.

Wild Oats XI skipera Marka Richardsa nije uspjela peti put uzastopce osvojiti jednu od tri najteže jedriličarske utrke svijeta između Sydneyja i Hobarta. 628 nautičkih milja za dva dana, devet sati, dvije minute i 10 sekundi prva je svladala posada skipera Nevillea Crichtona na Alfi Romeo ispred Wild Oats XI (dva dana, 11 sati, pet minuta i 34 sekunde) na drugom i ICAP Leoparda skipera Mikea Sladea (dva dana, 16 sati, 45 minuta u 46 sekundi) na trećem mjestu.

Alfa Romeo je Richardsu vratila milo za drago četiri godine nakon osvojenog drugog mjesta 2005. kad su za Wild Oatsom koji je srušio rekord staze (jedan dan, 18 sati i 40 sekundi) zakasnili manje od sat vremena (49 minuta).

Vezane vijesti

Richards je galantan u porazu izjavio: "U taktičkoj utrci pokazali su se boljima i zasluženo su odnijeli pobjedu. Uhvatili su nas na spavanju nakon što je svanulo drugo jutro i više se nisu osvrtali".

"Dali smo svoj maksimum, ali ovog puta smo naišli na tvrđi orah. Tako je to u sportu, poanta je da ste i u porazu veliki kao i u pobjedi. Sljedeće ćemo godine pokušati ponovno", zaključio je Novozelanđanin, a vlasnik Wild Oatsa Bob Oatley se nadovezao: "Bili su bolji, pobijedili su nas fair&square, a petu ćemo pobjedu upisati dogodine".

Investec Loyal na kojoj se kao član posade prvi put u jedriličarske vode bacio trostruki olimpijski pobjednik, 10-erostruki svjetski prvak i svjetski rekorder na 1500 metara Grant Hackett zauzela je četvrto mjesto (dva dana, 18 sati, 34 minute i 33 sekunde) ispred Rana na petom mjestu (dva dana, 20 sati, 27 minuta i 55 sekundi).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!