Zimski sportovi

Buffalo preokrenuo Pittsburgh

Krešimir Ferlak • srijeda, 30.12.2009.
Buffalo preokrenuo Pittsburgh

Od šest utakmica koliko ih je odigrano noćas u NHL-u, najviše pažnje privukla je utakmica između Buffala i Pittsburgha, u kojoj su domaći Sabresi nadoknadili zaostatak od tri pogotka. Phoenix je nastavio s odličnim rezultatima, dok je Chicago zaustavljen u Dallasu.

Odličnu utakmicu odigrali su Buffalo Sabresi i aktualni prvaci, Pittsburgh Penguinsi. Početak je bio u potpunosti u znaku gostiju iz Pittsburgha. Poveli su Pingvini nakon što je u petoj minuti zabio Jordan Staal. Pred kraj perioda prednost je povisio Bill Guerin, a odmah na početku druge trećina precizan je i Chris Kunitz za velikih 3:0 gostiju. To je bio i kraj za vratara Sabresa Ryan Millera, kojeg je zamijenio Patrick Lalime.

I tada su se domaćini probudili. Pokrenuo ih je Drew Stafford. Prvo je izborio i realizirao kazneni udarac, a već dvije minute kasnije postigao je pogodak i smanjio na jedan razlike. Izjednačenje je u trećem periodu donio Paul Gaustad, a Stafford je sada asistirao. Konačni preokret i pobjedu Sabresima donosi Jason Pominville svojim desetim pogotkom sezone. Velika pobjeda za Buffalo koji marljivo skuplja bodove i drži vrh divizije Sjeveroistok, a u ukupnom poretku sada imaju samo bod manje od Penguinsa.

Odličnu utakmicu punu preokreta odigrali su u Dallasu domaći Starsi i Blackhawksi iz Chicaga. Gosti su dva puta vodili, ali su na kraju ostali bez bodova. Krenulo je žustro i već u četvrtoj minuti Chicago je poveo pogotkom Troya Brouwera. Izjednačenje je samo dvije minute kasnije donio Mike Modano. Pet minuta prije kraja perioda Starsi dolaze do prvog vodstva na susretu nakon pogotka Mikea Ribeira, ali samo dvije minute kasnije Chicago opet vodi nakon što su zabili Patrick Kane i Colin Fraser.

U drugom periodu nastavilo se u sličnom ritmu i sada su Dallasu bile dovoljne dvije minute da ponovno preokrene susret. Loui Eriksson je izjednačio, a preokret donosi Steve Ott. Ipak, na samom kraju perioda, Kane postiže drugi pogodak na susretu i Blackhawksi su izjednačili. Početak zadnje trećine donio je i konačan rasplet. Dallas je iskoristio igrača više, strijelac je drugi puta na susretu bio Ott i nakon stvarno uzbudljivog susreta, bodovi su na radost domaćih navijača, ostali u Dallasu.

Phoenix je pobijedio desetu utakmicu zaredom na domaćem ledu, nakon što su Coyotesi boljim izvođenjem penala slomili Vancouver. Nakon prvog perioda bez pogodaka, Ed Jovanovski sredinom druge trećine dovodi Phoenix do vodstva. Već u istoj minuti izjednačenje je Canucksima donio Mikael Samuelsson, da bi do kraja perioda prednost domaćinima vratio češki napadač Petr Prucha, svojim osmim pogotkom sezone.

Na izjednačenje smo čekali do šest minuta prije kraja susreta kada je precizan Kyle Wellwood. Pogodaka više nije bilo, otišlo se u produžetak, pa sve do penala, gdje su domaćini bili uspješniji. Jedini pogodak postigao je mladi Finac Lauri Korpikoski za novo slavlje Phoenixa, najugodnijeg iznenađenja lige. Kod kuće su Coyotesi ostvarili već 16 pobjeda, u cijeloj ligi samo Chicago ima jednu više.

Odličnu formu nastavili su Nashville Predatorsi. Slavili su kod St.Louisa sa 4:3, a istaknuo se branič Predatorsa Shea Weber sa tri asistencije. Pobjednički pogodak djelo je J.P. Dumonta. Anaheim je bio bolji od Minnesote, a dva pogotka i asistenciju za Duckse je upisao Bobby Ryan. New York Islandersi su nakon penala dobili Columbus, a ključni penal za slavlje Islandersa zabio je Rob Schremp.

NHL, rezultati, 29.12.2009.: Buffalo – Pittsburgh 4:3, NY Islanders – Columbus 2:1 (SO), St.Louis – Nashville 3:4, Dallas – Chicago 5:4, Phoenix – Vancouver 3:2 (SO), Anaheim – Minnesota 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!