Košarka

Video: Varejao darovao LeBrona

Goran Markuš • četvrtak, 31.12.2009.
Video: Varejao darovao LeBrona
Foto: EPA

Prvom tricom u karijeri Varejao je praktički osigurao pobjedu svojih Cavaliersa čime je možda poklonio i najbolji mogući dar zvijezdi kluba, LeBronu Jamesu. Usprkos još jednom slavlju u Rose Gardenu Portland Trail Blazersi teren su napustili pognute glave - ozlijedio se LaMarcus Aldridge...

Iako Cleveland ne igra košarku kakvu bi potencijalno mogli s pet uzastopnih pobjeda iza sebe nitko nije očekivao zaostatak od čak sedam nakon prve odnosno još većih 12 poena nakon druge četvrtine. Međutim, predvođeni izuzetno raspoloženim Joeom Johnsonom (35 poena) gosti se nisu previše osvrtali i mirne glave odlaze na potpuno zasluženi odmor.

Na njihovu žalost na teren se vraćaju potpuno drugačiji Cavsi koji do ulaska u posljednju četvrtinu dolaze na jednoznamenkasti zaostatak da bi odličnim nastupom u zadnjih 12 minuta Hawkse zadržali na tek 16 poena istovremeno im utrpavši čak 13 više čime dolaze do 21. ovosezonske odnosno šeste uzastopne pobjede.

Vezane vijesti

Odlučujućim trenutkom pokazala se prva trica u karijeri mladog Andersona Varejao (14 poena, 9 skokova) koja je 17,2 sekunde prije kraja vratila Cavse na + 3 nakon čega se više nisu okretali. Očekivano, u čovjeka večeri prometnuo se slavljenik, LeBron James (25 godina) koji je za 44 minute na terenu upisao ogromnih 48 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Usprkos pobjedi Trail Blazersi su još jednom pognute glave napustili Rose Garden. Naime, već u prvoj četvrtini ostali su bez još jednog igrača, LaMarcusa Aldridgea (lijevi gležanj), čiji je datum povratka sad pod velikim upitnikom. "Ovo je ludo. Ne znam je li u pitanju jednostavno loša sreća ili nešto više ", zaključio je trener Portlanda, Nate McMillan.

Međutim, usprkos svim problemima Trail Blazersi su primarno zahvaljujući kvalitetnom prvom poluvremenu izvukli 21. ovosezonsku pobjedu s čime su prosinac završili sasvim solidnim omjerom od devet pobjeda i šest poraza. "Cilj je bio deset pobjeda, no s obzirom na situaciju mi smo prezadovoljni i ovakvim ishodom", zaključio je Brandon Roy (25 poena, 7 skokova, 6 asistencija), ponovno najefikasniji igrač svog Portlanda. S druge strane terena s 25 poena i devet skokova goste je predvodio Chris Kaman.

Iako su Kingsi poveli s visokih 11 poena razlike predvođeni novim mentorom u klubu, Allenom Iversonom (20 poena, 5 skokova), gosti su već do poluvremena izjednačili rezultat da bi do kraja utakmice osigurali mirno + 10 slavlje odnosno drugu gostujuću i devetu ovosezonsku pobjedu. "Uz poene jednako je važno da momcima pomognem na bilo koji mogući način. Ponekad je samo pozitivno razmišljanje dovoljno za preokret", zaključio je Iverson.

Najveću pomoć Iverson je ovog puta dobio od solidnog Louisa Williamsa (22 poena, 4 skoka, 4 asistencije), a sasvim pristojan posao odradio je i Andre Iguodala (19 poena, 9 asistencija). Kod Sacramenta najefikasnijim se pokazao neočekivano raspoložen dvojac Omri Casspi (21 poen, 9 skokova) - Donte Greene (21 poen, 6 skokova).

U gradskom derbiju konačno nešto zdraviji Netsi uspjeli su svladati Knickse i tako upisati tek treće ovosezonsko slavlje. Prelomnicom se pokazala druga četvrtina u kojoj se New Jersey konačno malo odlijepio i tako si dopustio mirni nastavak i pomalo neočekivano novo slavlje. Odličan posao odradio je Yi Jianlian koji je za 43 minute upisao 22 poena, a nikako nezadovoljan odrađenim ne može biti niti Brook Lopez (21 poen, 14 skokova). Očekivano, goste je predvodio dvojac Al Harrington (25 poena, 9 skokova) - David Lee (24 poena, 15 skokova, 8 asistencija).

Iako smo i u US Airways Centeru trebali uživati u pravoj košarkaškoj poslastici bez dvojca Garnett - Pierce Celticsi se nisu pokazali nikakvim izazov za sjajne Sunse koji su već na poluvremenu imali + 12 da bi do kraja susreta pobjegli na još viših 18 poena razlike. S po 26 poena domaćine je predvodio dvojac Amare Stoudemire (7 skokova) - Channing Frye (10 skokova) dok se kod gostiju najefikasnijim pokazao Eddie House.

Potpuno neočekivano Bucksi su odlično otvorili susret i do poluvremena izgradili sasvim solidnih osam poena prednosti, no tada se Magic probudio, 13:0 serijom preokrenuo rezultat i na čelu s Vinceom Carterom (25 poena) u nastavku s čak 76 poena potpuno pokopao goste iz Milwaukeeja. Na našu žalost, dok je Brandon Jennings upisao 20 poena i četiri asistencije naš Roko Leni Ukić ponovno nije dobio niti sekunde na terenu.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!