Košarka

"Kao Michael Jordan"

Mario Majdić Natrlin • subota, 02.01.2010.
"Kao Michael Jordan"
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi stigli su do svoje 26 pobjede u sezoni nakon što su od Sacramento Kingsa kod kuće gubili i s 20 razlike. Učinili su to zahvaljujući Kobeu Bryantu koji je ponovno svojoj momčadi osigurao pobjedu ključnim košem s istekom vremena.

Los Angeles Lakersi otvorili su 2010. u stilu. Iako su protiv Kingsa odigrali veoma neuvjerljivo, završnica je bila u u njihovom stilu nakon što je Kobe Bryant pogodio tricu s istekom vremena za 109:108.

Ovo je prvi put nakon 12. prosinca 2006. da je momčad Phila Jacksona uspjela pobijediti nakon što su gubili s 20 ili više razlike:

Vezane vijesti

"Ovi igrači, ne znam kako sebe dovedu u tu situaciju, ali rade odličan posao zabijajući takve nevjerojatne, predivne šuteve", izjavio je Jackson dodavši o Bryantu: "U tom aspektu on je baš kao Michael Jordan."

Bryant je utakmicu završio s 39 poena, uz šut 13-27. I dalje igra s napuknutim kažiprstom desne ruke, a trenutno je najbolji strijelac lige s prosjekom od 30,6 poena po utakmici. Ovo je treći put ove sezone da je Bryant svojim šutem s istekom vremena Lakersima donio pobjedu.

"Uvijek je zabavno zabiti te šuteve... Mislim da je stvar bila u tome da dođem na to mjesto s dovoljno vremena za šut. Phil je izrežirao akciju za tri poena. Htio je da imam dobar pogled na koš i zabijem ga. Mislim da se samo želio maknuti odavde", sa smiješkom je prokomentirao Bryant koji je zabio na asistenciju Paua Gasola.

Bryant se oslobodio svog čuvara Thomasa i udario u Sergija Rodrigueza koji je izgubio ravnotežu nakon čega se Bryant oslobodio uz lijevi rub igrališta: "On je premali, čovječe. Neće me zaustaviti da dođem do te lopte. To se neće dogoditi", rekao je Bryant nakon utakmice.

Lakersi se bez Rona Artesta i dalje muče. Kingsi su igrali bez prvog strijelca Martina i rookie senzacije Evansa, ali su im do poluvremena uspjeli ubaciti 64 poena i voditi s +15. Učinak karijere je imao centar Spencer Hawes s 30 poena, 11 skokova i šut za tricu 4-5. Izvanredno su odigrali i Omri Casspi (23 poena), te Beno Udrih (19 poena, 13 asistencija).

Krilo Kingsa Ime Udoka je pri vodstvu Kingsa 108:106, s 4.8 do kraja utakmice, promašio oba slobodna bacanja i tako dao priliku Bryantu i Lakersima, na čemu su mu oni zahvalili.

"Ponosan sam na našu momčad, ali u isto vrijeme i razočaran. Igrali smo dovoljno dobro da ih pobijedimo dvaput, ali oni imaju ono nešto na kraju utakmice.... To je jedna od onih stvari koje Lakerse čine tako dobrim. Kobe je, bez sumnje, nevjerojatan igrač", izjavio je nakon utakmice trener Kingsa Paul Westphal.

Kingsi su po drugi put ove sezone namučili Lakerse, nakon što su u njihovom prvom međusobnom susretu momčadi igrale dva produžetka nakon kojih su Lakersi stigli do pobjede 112:103. Bryant je u toj utakmici završio s 38 poena i pogodio dvije ključne trice u drugom produžetku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!