Zimski sportovi

Zettel otvara Sljeme, Jelušić deveta

Borna Rupnik • subota, 02.01.2010.
Zettel otvara Sljeme, Jelušić deveta
Foto: Kristijan Komarica

Na glavnom zagrebačkom trgu izvučeni su startni brojevi za nedjeljni ženski slalom na Sljemenu. Prva će stazu isprobati Kathrin Zettel, a naša Ana Jelušić krenut će s brojem devet...

Nakon izvlačenja startnih brojeva poznat je redoslijed u kojem će se najbolje svjetske slalomašice u nedjelju spustiti niz sljemensku stazu.

Šesto izdanje ženske utrke otvorit će Austrijanke, Kathrin Zettel i Marlies Schild, dok će Amerikanka Lindsey Vonn pokazati što može s rednim brojem tri. Potom će se niz stazu spustiti braniteljica naslova Maria Riesch.

Naša Ana Jelušić nalazila se u drugoj jakosnoj skupini, a izvukla je broj devet. "To je drugi najbolji broj koji sam mogla dobiti, brinula sam se da ću dobiti 15. Jako sam zadovoljna", rekla je Ana za HTV poslije ždrijeba.

Hrvatska će imati još četiri predstavnice. S 26. pozicije krenut će Nika Fleiss, a Matea Ferk, Sofija Novoselić i Tea Palić borit će se za što bolji plasman s visokim startnim brojevima.

1. Kathrin Zettel (Austrija)
2. Marlies Schild (Austrija)
3. Lindsey Vonn (SAD)
4. Maria Riesch (Njemačka)
5. Tanja Poutiainen (Finska)
6. Sandrine Aubert (Francuska)
7. Šarka Zahrobska (Češka)
8. Anja Paerson (Švedska)
9. Ana Jelušić (Hrvatska)
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska)
11. Nicole Gius (Italija)
12. Susanne Riesch (Njemačka)
13. Fanny Chmelar (Njemačka)
14. Frida Hansdottir (Švedska)
15. Chiarra Costazza (Italija)


19:07 Treća Lindsey Vonn i sedma Šarka Zahrobska upotpunile su startne poredak. "Ruka me i dalje boli, ali bolje je. Nadam se da ću sutra pred svim gledateljima biti dobra", kaže američka skijašica.

19:05 Dvostruka pobjednica zagrebačke utrke Marlies Schild slijedit će svoju sunarodnjakinju Zettel. Druga dvostruka pobjednica Sljemena, Finkinja Tanja Poutiainen, krenut će kao peta.

19:03 Dobro raspoložena Francuskinja Sandrine Aubert krenut će kao šesta, a natjecanje će otvoriti Austrijanka Kathrin Zettel, koja je upravo izvukla startni broj jedan.

19:01 Slijedi izvlačenje brojeva za sedam najboljih slalomašica. Prošlogodišnja pobjednica Maria Riesch kaže: "Bit će teško obraniti naslov". Dobila je startni broj četiri.

18:58 Poznat je i poredak svih skijašica između 8. i 15. mjesta. Poslije Paerson i Jelušić startat će Maria Pietilae-Holmner, Nicole Gius, Susanne Riesch, Fanny Chmelar, Frida Hansdottir i Chiarra Costazza.

18:56 Broj je dobila i naša Ana Jelušić. Startat će s rednim brojem devet.

18:53 Mlada Fanny Chmelar startat će s brojem 13, a njezina sunarodnjakinja Susanne Riesch krenut će odmah prije nje, s 12. pozicije.

18:51 Prva na pozornicu izlazi Anja Paerson, vječna protivnica Janice Kostelić. Šveđanka će krenuti sa startnim brojem osam.

18:45 Počela je ceremonija ždrijeba za šesto izdanje ženskog slaloma u Zagrebu.

18:41 Na Trgu bana Josipa Jelačića skupilo se već i dosta ljudi te bi izvlačenje startnih brojeva trebalo proći u ugodnoj sportskoj atmosferi.

18:39 Iako vremenski uvjeti na Medvednici nisu bili idealni, utrke će biti. Vodeća slalomašica svijeta u ovom trenutku je Riesch (243 boda), a slijede Schild i Sandrine Aubert. Ana Jelušić je na 13. mjestu, s 82 boda.

18:35 Prve favoritkinje svakako su bivše pobjednice Marlies Schield i Maria Riesch te Kathrin Zettel, Šarka Zahrobska i Amerikanka Lindsey Vonn, koja će nastupiti usprkos nedavnoj ozljedi ruke.

18:30 Početak samog ždrijeba očekuje se za petnaestak minuta. Hrvatska će među 15 najboljih skijašica imati jednu predstavnicu, Anu Jelušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!