Zimski sportovi

"Želim plasman u najboljih sedam"

Antonija Pavlić • subota, 02.01.2010.
"Želim plasman u najboljih sedam"
Foto: Davor Sajko

Na startu petog slaloma sezone, Trofeja Snježne kraljice, Hrvatska će imati pet predstavnica. Najviše nade polaže se u Anu Jelušić, no odlični rezultati očekuju se i od ostih cura - gospođe Nike Fleiss, te Sofije Novoselić, Mateje Ferk i Tee Palić...

Najveća hrvatska nada na Sljemenu u nedjelju će biti Ana Jelušić. Mlada Riječanka sa starta će krenuti deveta i pokušati barem dostići prošlotjedni nastup iz Lienza (6. mjesto). Zanimalo nas je osjeća li da može ponoviti izdanje Snježne kraljice iz 2007, kada je bila druga?

"Vjerujte, bila bih najsretnija kada bi mi to uspjelo. No, ne želim davati bombastične najave, svaki rezultat u najboljih sedam bio bi izvrsno postignuće", komentirala je.

Pravi zimski ugođaj na Sljemenu zagarantirao je snijeg koji je konačno pao, no sve bi to bilo nevažno da nije bilo Rene Fleissa i njegove ekipe, koja je danonoćno radila i još uvijek je na nogama kako bi sve prošlo u najboljem redu.

"Reni Fleissu i njegovim momcima moramo zahvaliti što ćemo sutra nastupiti. Uvjeti za pripremu staze bili su vrlo teški, no oni su to odradili majstorski. Snježna kraljica je posebna utrka; doma smo i bodri nas mnogo navijača, zbog čega smo i psihološki opterećeni. Najveća želja mi je da pružim dobru vožnju i da se dobro zabavim, a uz to bih voljela i da se na Sljemenu skupi što više navijača."

Nika Fleiss najviše je pričala o - ljudima koji održavaju stazu. "Svaka čast ljudima koji su ovih dana radili na pripremi staze, uistinu je pravo čudo što im uspijeva. Pao je i snijeg, što im ne ide u prilog, no bit će odlično za poboljšanje dojma i atmosfere. Nadam se da će Sljeme pohoditi mnogo navijača i pomoći nam da ostvarimo što bolje rezultate."

S nešto višim startnim brojevima u petom slalomu sezone okušat će se i Sofija Novoselić, Matea Ferk i Tea Palić. "Moram prokomentirati rad ljudi koji pripremaju stazu i čine odličan posao nakon svih problema s kojima su suočeni. Staza neće biti u vrhunskom stanju, no sigurna sam da će ju u datim okolnostima pripremiti najbolje što mogu. Nadam se da će takav entuzijazam i trud pozitivno utjecati i na mene, možda ulovim svoje prve bodove u Svjetskom kupu", misli Matea Ferk.

"Nemam neke posebne želje, osim one da svi koju dođu na Sljeme ostanu i bodre i nas s visokim startnim brojevima", rekla je Sofija Novoselić. "Dat ću sve od sebe i spustiti se na 'glavu', pa što bude."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!