Zimski sportovi

Aubert naslijedila Mariju Riesch

Branimir Korać • nedjelja, 03.01.2010.
Aubert naslijedila Mariju Riesch
Foto: Davor Sajko

Briljantno odvezenom drugom vožnjom Francuskinja Sandrine Aubert odnijela je pobjedu na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici. Drugo mjesto zauzela je vodeća nakon prve vožnje Kathrin Zettel dok je mjesto na postolju osvojila i Njemica Susanne Riesch. Ana Jelušić završila je kao 11., a Nika Fleiss 22...

Rekordnih 18 televizija uživo prenosi SQT

Ovogodišnje, 6. po redu, izdanje VIP Snow Queen Trophy 2010. uživo prenosi rekordnih 18 televizija, a u još 50 zemalja svijeta preuzima se reportažni program ili se utrka prikazuje u drugom terminu.
HTV je za prijenos osigurao čak 24 kamere sa 2 SNG terenske ekipe. EUROSPORT, ORF, ZDF, RAI i CBC samo su neke od poznatih televizijskih kuća koje uživo prenose SQT i najbolji dokaz kako je ova manifestacija iz godine u godinu velika i uspješna promocija Zagreba i Hrvatske.
Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prošlogodišnju sljemensku utrku u prijenosima uživo, snimkama, reportažama i vijestima gledalo preko 220 milijuna TV gledatelja širom svijeta po čemu su naše utrke po TV gledanosti druge od svih utrka FIS Svjetskog kupa odmah iza Kitzbuhela.

Francuskinja Sandrine Aubert stigla je do četvrte slalomske pobjede u karijeri. U Zagrebu je pobjedu ostvarila savršenim drugim nastupom u kojem je deklasirala sve protivnice i sasvim zasluženo slavila. Prvu vožnju završila je na četvrtom mjestu, ali zaostatak za boljima iz prve vožnje nadoknadila je odličnim drugim nastupom.

Ovo je za Aubert četvrta pobjeda u karijeri, dvije je ostvarila u Areu, a treću je uzela u Ofterschwangu. Nedavno je u Lienzu bila odlična druga te je već tada pokazala kako u Zagreb dolazi u odličnoj formi.

Prošlogodišnja pobjednica Maria Riesch ostala je bez mjesta na postolju. Ono joj je pobjeglo za 23 stotinke, upravo toliko joj je pobjegla mlađa sestra Susanne.

Društvo Aubert i Susanne Riesch na postolju pravi drugoplasirana Kathrin Zettel koja je dala sve od sebe kako bi zadržala vodeću poziciju, ali nije išlo. Nije napravilo puno pogrešaka u drugoj vožnji, no Aubert je jednostavno bila prebrza.

Kraj druge vožnje dočekalo 10.000 gledatelja

Prema procjeni organizatora kraj druge vožnje VIP Snow Queen Trophy 2010. na Sljemenu dočekalo je oko 10.000 gledatelja, što znači da je posjet na razini prošlogodišnje ženske utrke.

Razočarana Zagreb napušta Marlies Schild koja je bila u odličnoj poziciji nakon prve vožnje, držala je drugo mjesto sa svega tri stotinke zaostatka za vodećom Zettel, ali u drugoj vožnji nije izdržala i pala je u donjem dijelu staze.

Ana Jelušić odvezla je bolje i agresivnije drugu vožnju i pomaknula se za jednu poziciju u odnosu na prvu vožnju. Završila je kao 11. sa zaostatkom od dvije sekunde i 62 stotinke dok je Nika Fleiss također skočila za jedno mjesto i plasirala se na 22. poziciju sa zaostatkom od četiri sekunde i 39 stotinki.

Snježna kraljica, slalom žene:
1. Sandrine Aubert (Francuska) 2:00.36
2. Kathrin Zettel (Austrija) +0.43
3. Susanne Riesch (Njemačka) +0.74
4. Maria Riesch (Njemačka) +0.97
5. Šarka Zahrobska (Češka) +1.23
6. Tina Maze (Slovenija) +1.24
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +1.60
8. Tanja Poutiainen (Finska) +1.70
9. Manuela Moelgg (Italija) +2.38
10. Therese Borssen (Švedska) +2.53
11. Ana Jelušić (Hrvatska) +2.62
...
22. Nika Fleiss (Hrvatska) +4.39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!