Zimski sportovi

Nesreća u sreći za Kocha

Martina Oštrić • utorak, 05.01.2010.
Nesreća u sreći za Kocha
Foto: Nikola Movrić

Nakon dana pauze održane su i kvalifikacije za sutrašnje finalno natjecanje Novogodišnje turneje u austrijskom Bischofshofenu. Uvjerljivo najduži bio je Martin Koch ispred Gregora Schlierenzauera i Michaela Uhrmanna...

Sa 140 metara dugim skokom Martin Koch odnio je pobjedu na današnjim kvalifikacijama. Nažalost po njega, ne toliko uvjerljivu jer se suci i nisu baš složili oko telemarka, pa su ocjene varirale od 16,5 do 19. Osim sudaca, Koch je za sutrašnje natjecanje dobio i jednog od najtežih mogućih protivnika. Za ulazak u finale skakat će protiv Jannea Ahonena koji danas nije skakao kvalifikacijski skok.

Gregor Schlierenzauer skokom od 136,5 metara osvojio je drugo mjesto, te tako još jednom pokazao kako će sutra ići na sve ili ništa kako bi, danas četvrtom Andreasu Kofleru oduzeo prednost i osvojio svoj prvi naslov. Michael Uhrmann, koji i nije briljirao tijekom posljednjih desetak dana imao je treći skok kvalifikacija.

Duge su skokove još imali i Rus Dimitry Vassilijev, koji je sa 132,5 metara osvojio osmo mjesto, Andreas Jacobsen sa dva metra kraćim skokom je deveti, a granica od 130 metara donijela je Harriju Olliju deseto mjesto.

Od imenima zanimljivih parova jedno će startati vrlo rano, a to je dvoboj danas 27. Simona Ammanna te Roberta Kranjeca. Njemački dvoboj između Andreasa Wanka i Michaela Neumayera dat će barem jednog predstavnika ove nacije u finale, dok će Matti Hautamaeki seriju loših rezultata pokušati zaustaviti protiv rekordera skakaonice Daikija Ita. Martin Schmitt za finale će morati proći već spomenutog Dimitryja Vassilijeva.

Parovi sutrašnjeg natjecanja:
1. M. Hayboeck - M. P. Bodmer
2. S. Ammann - R. Kranjec
3. R. Ljoekelsoey - M. Innauer
4. A. Wank - M. Neumayer
5. K. Keituri - M. Mežnar
6. J. Janda - P. Karelin
7. L. Hlava - K. Stoch
8. D. Kornilov - E: Chedal
9. M. Hautamaeki - D. Ito
10. M. Fettner - S. Thurnbichler
11. L. Mueller - J.R. Evensen
12. F. Yumoto - A. Malysz
13. S. Tochimoto - J. Damjan
14. S. Hula - A. Kuettel
15. M. Eggenhofer - N. Kasai
16. S. Colloredo - H. Olli
17. H. Kim - A. Jacobsen
18. M. Schmitt - D. Vassilijev
19. T. Hilde - T, Morgenstern
20. M. Cikl - B.E. Romoeren
21. D. Unterberger - W. Loitzl
22. R. Freitag - A. Kofler
23. K. Kovaljeff - M. Uhrmann
24. A. Morassi - G. Schlierenzauer
25. J. Ahonen - M. Koch

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!