Zimski sportovi

Šamšal: "Jednom ću uspjeti"

Antonija Pavlić • srijeda, 06.01.2010.
Šamšal: "Jednom ću uspjeti"
Foto: Dejan Popek

Prošle godine na Sljemenu je ostvario podvig, ovoga puta nastup je završio u snijegu pored staze. Dalibor Šamšal slijedio je loš dan hrvatskih skijaša na Sljemenu i nije uspio razveseliti gotovo 19.000 gledatelja pored Crvenog spusta.

Dalibor Šamšal dobro je započeo treći slalom sezone na Sljemenu, no pogreška učinjena negdje na sredini staze koštala ga je plasmana i svrstala u red hrvatskih predstavnika koji nisu uspjeli izboriti drugu vožnju.

"Što ću? To je skijanje. Da sam prošao stazu do kraja siguran sam da bih izborio drugu vožnju. Znam da mogu, svjestan sam svojih mogućnosti i samo je pitanje vremena kada će mi u utrci Svjetskoga kupa poći za rukom ulazak u 30 najboljih", misli Dalibor.

Ivan Ratkić došao je do cilja, no sa zaostatkom od 4.63 zauzeo je 46. poziciju. "Moram priznati kako se nisam baš natjecao, vozio sam presigurno. Vjerojatno je to posljedica i domaće publike, inače bih puno više riskirao."

Kakva je staza? "Staza je malo netipična za slalom, možda se i zato ostali dečki nisu baš najbolje snašli. Ravna je, ali na nekim mjestima je ipak bilo rupa. No, sve je to još dobro s obzirom na vrijeme i uvjete."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!