Zimski sportovi

Zrnčić-Dim: "Navijači su me preplašili"

Antonija Pavlić • srijeda, 06.01.2010.
Zrnčić-Dim: "Navijači su me preplašili"
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim nije uspio izboriti drugu sljemensku vožnju, no za razliku od Dalibora Šamšala i Danka Marinellija na regularan je način stigao do cilja. Ove godine bio je najbliže prvom ulasku u najboljih 30, no nekada jednostavno ne ide sve po planu.

"Prve godine nisam bio ni spreman za nastup, prošle godine izletio, a sada sam evo bio blizu", komentirao je Natko Zrnčić-Dim svoje nastupe na Sljemenu.

"Žao mi je što nisam ušao u drugu vožnju zbog toga što je ovo ipak moja utrka i navijači su fantastični. Očito još nisam u pravoj slalomskoj formi, no nadam se da ću jednom i to postići."

"Staza je bila dosta tvrda i teška. U ledu su se stvorili mali kanali, što nam dosta otežava skijanje i s čime sam se najviše borio. No, na kraju sam ipak uspješno okončao vožnju i nisam završio u snijegu. Sljemenska staza je tipična po puno promjena smjera. Krene ravno, visi na jednu, pa na drugu stranu. Teško je."

Uz stazu se na današnjoj utrci natiskalo gotovo 19.000 navijača. Kako je voziti u toj atmosferi? "Prekrasno. Nisam mogao vjerovati, prepao sam se kako su vikali i navijali", oduševljen je bio brončani svjetski kombinatorac. "To mi je dalo impuls i još sam više 'zagrizao', no nekada jednostavno ne ide sve po planu. Prvi puta mi se dogodilo da sam čuo spikera kako viče moj prolaz na izlasku iz filtera, nevjerojatno."

Što u globalu misli o Snježnoj kraljici? "Ova utrka itekako je potrebna Svjetskom kupu jer je drukčija od svih ostalih. Mi Hrvati smo sposobni od svakoga natjecanja napraviti spektakl, a Snow Queen nije iznimka."

Što dalje? "Nema odmora. Već sutra letim u Švicarsku i nastavljam natjecanje u Adelbodenu, zatim slijedi Kitzbuehel, Wengen... Odradit ću čitav siječanjski program i nadam se da ću biti uspješan. Forma mi je u ovome dijelu sezone uvijek najbolja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!