Košarka

Arenas suspendiran na neodređeno

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 06.01.2010.
Arenas suspendiran na neodređeno
Foto: Martina Japundžić

Povjerenik NBA lige, David Stern, odlučio je suspendirati razigravača Washington Wizardsa, Gilberta Arenasa, na neodređeno vrijeme zbog kršenja pravila NBA lige...

David Stern je u izjavi za medije objasnio kako je ipak odlučio odmah suspendirati Gilberta Arenasa, iako je prva namjera bila sačekati završetak istrage lokalne i savezne policije. Razigravač Washington Wizardsa je prekršio pravilo NBA lige koje zabranjuje unošenje oružja u svlačionice.

"Iako je jasno da će postupci gospodina Arenasa na kraju rezultirati s opsežnom suspenzijom, a možda čak i gore od toga, njegovi postupci su me doveli do zaključka kako trenutno nije podoban za izlazak na teren u sklopu NBA utakmice. U skladu s tim, suspendiram gospodina Arenasa na neodređeno vrijeme, bez plaće, suspenzija stupa na snagu odmah."

Arenas je priznao donošenje oružja bez streljiva u svlačionicu Wizardsa kako bi ga maknuo od svoje djece, nepoznavajući propise okruga Columbia. Osporava da je u bilo kojem trenutku prijetio nekome ili da je oružje uperio prema nekome. Navodi kako zna da je to bila pogreška. Istraga je u tijeku, a Arenas je s policijom razgovarao u ponedjeljak.

Suspenzija od strane NBA lige je očekivana, a David Stern je ozbiljnost situacije pokazao suspendiravši Arenasa prije nego što je zaključena istraga. Svaka propuštena utakmica, Arenasa će koštati 147.208 tisuća dolara, a zasigurno ga očekuje i još oštrija kazna.

28-godišnjak ove sezone ima prosjek od 22.6 koševa i 7.2 asistencije po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2010. u 02:31
    Slažem se, ionako Wizardsi tonu, a on troši previše lopti ;) Šalu na stranu, al možda će mu dobro doć malo odmora... Ahhaaha, prvo vječna ozlijeda pa ovo... Agent Zero Minutes, totalno...
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 01:46
    Propisi su propisi i treba ih se držati da se nebi jednoga dana desilo da netko na utakmicu donese višecijevni bacač raketa.Stern je dobro učinio što je suspendirao Arenasa a ovaj ionako neće ni osjetiti taj sitni financijski gubitak.
    ALGHAZANTH