Zimski sportovi

NHL: Sharksi kroz produžetak na vrh

Tomislav Pacak • četvrtak, 07.01.2010.
NHL: Sharksi kroz produžetak na vrh

Pobjedom nad St. Louisom u produžetku, San Jose Sharski izjednačili su se s Chicagom na vrhu NHL poretka sa 63 boda...

Sharksi su do devete pobjede u posljednjih deset susreta stigli u produžetku, i to zahvaljujući Danyju Heatleyju koji je iz kontre zatresao mrežu Bluesa. Heatley je bio pri kraju svoje "šihte", pa je njegov bijeg iznenadio i trenera Todda McLellana: "Iznenadio sam se da je Dany uspio pobjeći. Bio je umoran, zapravo smo ga pokušavali izvaditi iz igre."

U pobjedu domaćih značajan su doprinos ugradili i Patrick Marleau, koji je sedam minuta prije kraja izjednačio rezultat na 1:1, te vratar Evgenij Nabokov koji je zaustavio 28 udaraca gostiju. Strijelac za St. Louis bio je Andy McDonald, potvrdivši tako svoju dobru formu - u posljednje četiri utakmice bio je strijelac.

Nevjerojatno dobar start bio je dovoljan Buffalu za pobjedu od 5:3 nad Tampom. Sabresi su, naime, u nešto malo iznad dvije minute od početka utakmice (2:11) zabili tri pogotka (Myers, Hecht, MacArthur), što je od sezone 1979./1980. četvrti najbolji start neke momčadi.

Tampa se, istina, vratila u igru golovima St. Louisa i Hedmana, no Drew Stafford na početku druge trećine vraća prednost Sabresima s igračem više, što je do kraja domaćin znao zadržati. Ryan Miller obranio je 36 udaraca u svom 300. startu u NHL-u, dovoljno za petu pobjedu Buffala u nizu.

NHL, 6. siječnja: Buffalo - Tampa Bay 5:3, Philadelphia - Toronto 6:2, NY Rangers - Dallas 5:2, Minnesota - Calgary 4:1, Colorado - NY Islanders 2:3, San Jose - St. Louis 2:1 (pr.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2010. u 14:16
    zna se zašto je bio 2. izbor drafta 2000. :D
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 13:35
    Heatley je stvarno igračina pa nije iznenađenje kada i umoran uspije napraviti potez koji će riješiti utakmicu.
    ALGHAZANTH