Zimski sportovi

Vonn pobjegla Mariji Riesch

Antonija Pavlić • nedjelja, 10.01.2010.
Vonn pobjegla Mariji Riesch
Foto: EPA

Lindsey Vonn u austrijskom Haus im Ennstalu upisala je petu redanu pobjedu u brzim disciplinama u Svjetskom kupu, ovoga puta u superveleslalomu, te je vodstvo pred Njemicom Marijom Riesch u ukupnom poretku Svjetskog kupa povećala na 192 boda. Iza Amerikanke na drugo mjesto se pozicionirala Anja Pärson, a treće su mjesto podijelile Nadia Fanchini i Martina Schild...

Lindsey Vonn jednostavno je nedodirljiva. Brze discipline njezin su forte, jači od bilo koje skijašice koja, primjerice, vlada tehničkim disciplinama.

Upravo u tome leži i glavni razlog njezine dominacije Svjetskim kupom posljednjih godina; konkurencija u tehničkim disciplinama prilično je disperzirana, dok spustom i superveleslalomom 26-godišnja Amerikanka apsolutno dominira.

Vezane vijesti

Demonstrirala je to i trećega dana natjecanja u Haus im Ennstalu, uvjerljivo pobijedivši u superveleslalomu ispred Anje Pärson, te Nadie Fanchini i Martine Schild, koje su podijelile treće mjesto. Vonn je stazu Krummholz prošla u vremenu 1:26.69, akumuliravši 53 stotinke sekunde prednosti pred Šveđankom i 0.85 pred dvojcem Fanchini - Schild.

Trećeplasirana Austrijanka sa starta je krenula druga i dobre uvjete odlično iskoristila da ostvari najbolji plasman sezone; iza nje poredale su se Austrijanke i Švicarke - Andrea Fiscbacher, Andrea Dettling, Nadja Kamer, Anna Fenninger i Nadia Styger.

Njemačka vedeta Maria Riesch koja u ukupnom poretku Svjetskog kupa kotira kao jedina koja može zaprijetiti Vonn odlično je odradila više od polovice staze, no pred samim je krajem učinila veliku pogrešku i gotovo potpuno stala, no završila je utrku i osvojila tek 9 bodova. Tim njezinim potezom Vonn je prije vraćanja na tehničke utrke u Flachau pobjegla na 192 boda prednosti.

Svjetski kup, Haus im Ennstal, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:26.69
2. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.53
3. Nadia Fanchini (Italija, DYNASTAR) +0.85
3. Martina Schild (Austrija, VOELKL) +0.85
5. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +1.17
6. Andrea Dettling (Švicarska, STOECKLI) +1.45
7. Nadja Kamer (Švicarska, VOELKL) +1.52
8. Anna Fenninger (Austrija, ATOMIC) +1.57
9. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +1.72
10. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +1.76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH10.01.2010. u 12:51
    Tri pobjede u tri dana, što drugo reći nego da je ovo veličanstveno ostvarenje.
    ALGHAZANTH