Zimski sportovi

Medveščak i službeno na Šalati

Sportnet • nedjelja, 10.01.2010.
Medveščak i službeno na Šalati
Foto: Davor Sajko

I službeno je potvrđeno! Hokejaši Medveščaka 29. i 31. siječnja 2010. igraju dvije utakmice lige EBEL na otvorenom gradskom Klizalištu Šalata, pravom domu zagrebačkih Medvjeda...

Hokejaši Medveščaka vjernim će navijačima ovog siječnja prirediti pravi zimski sportski spektakl na otvorenom pod nazivom "ŠALATA WINTER CLASSIC 2010. powered by CITROEN"! Menadžment lige EBEL sinoć je i službeno potvrdio mogućnost igranja dvije hokejske utakmice Lige na otvorenom zagrebačkom klizalištu Šalata protiv austrijskih momčadi EC VSV Villach i EC Vienna Capitals!

Klizalište Šalata na zagrebačkom Medveščaku prvi je dom KHL Medveščak, koje je u razdoblju od 1965. do 1972. godine prošlog stoljeća bilo nezaobilazno sportsko svetište Zagrepčana i njihovih gostiju. Medvjedi su tih godina prošlog stoljeća igrali u prvenstvu Jugoslavije. Vodeća momčad prvenstva tada su bile slovenske Jesenice, a Medvjedi su vodili oštru borbu s ljubljanskom Olimpijom za drugo i treće mjesto. Nakon četrdeset godina Medvjedi se vraćaju na Šalatu, ovog puta igraju u regionalnoj ligi EBEL, a kao i tada i danas s ljubljanskom Olimpijom vode borbu, no ovog puta za ulazak u Play Off lige EBEL.

"Prije četrdeset godina Šalata je bila nezaobilazno mjesto susreta Zagrepčana kada je igrao Medveščak. Atmosfera je bila neopisiva. U snježnom ambijentu tisuće su ljudi s velikim uzbuđenjem pratile svaki udarac palicom hokejaša, dok su se u trećinama dvije suprotne strane grudale snijegom. Bilo je tu pjesme, plesa, kuhanog vina, prvenstveno dobre atmosfere. Sjećam se da su blagajne bile na dnu Schlosserovih stuba, a kolone za kupnju ulaznica bile su daleko u Draškovićevoj ulici", prisjeća se tih davnih dana međunarodna hokejska legenda Boris Renaud, koji je uz Miroslava Gojanovića, Ivu Rateja, Miru Krmelja, Pantu Ančevića i Brunu Zajeca, bio jedan od ključnih igrača tadašnjeg KHL Medveščak.

Sportski događaj ŠALATA WINNTER CLASSIC 2010. publici nudi dvije utakmice lige EBEL: u petak 29. siječnja (19.15h) sastaju se KHL Medveščak Zagreb i EC VSV Villach, dok nedjelja 31. siječnja (17.30h) donosi susret zagrebačkih Medvjeda i bečkih EV Vienna Capitalsa.

"Šalata je veliki izazov za sve nas! Nakon uzavrele atmosfere u Domu sportova želimo publici i na Šalati ponuditi vrhunski hokej uz niz zabavnih i zanimljivih sadržaja na ledu i uokolo njega. Pokušat ćemo u tim danima vikenda organizirati niz sportskih i zabavnih događanja zbog kojih će publika, osobito obitelji, provesti i po cijeli dan na Šalati, a ne dolaziti samo tijekom utakmica!", izjavio je Damir Gojanović – predsjednik KHL Medveščak Zagreb, povodom najave igranja utakmica na Šalati.

Ulaznice za sportski događaj ŠALATA WINNTER CLASSIC 2010. dostupne su u sustavu EVENTIM-a (www.eventim.hr), u EVENTIM Ticket Shopu – Jurišićeva 2 i kod EVENTIM distributera (adresar na www.eventim.hr) od srijede 13. siječnja!

Organizatori su osigurali tri vrste ulaznica za posjetitelje:

- dnevne ulaznice Stajanje na tribinama po cijeni od 30 kuna

- dnevne ulaznice ICE, sjedeća mjesta uz sam led, po cijeni od 50 kuna

- dnevne V.I.P. ulaznice po cijeni od 250 kuna!

Obzirom na tehničke karakteristike klizališta Šalata broj ulaznica je ograničen te je preporuka organizatora da se ulaznice nabave na vrijeme kod ovlaštenih distributera!

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2010. u 16:29
    ma kakva arena, šalata je zakon
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH10.01.2010. u 17:39
    To će biti pravi hokejaški vikend.
    ALGHAZANTH