Nogomet

Lovren iz Dinama u Lyon

Vedran Attias • nedjelja, 10.01.2010.
Lovren iz Dinama u Lyon
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dejan Lovren uskoro će vrlo vjerojatno postati novi igrač francuskog Lyona nakon što su se Dinamo i francuski div načelno dogovorili oko odštete koja se kreće oko osam milijuna eura, a detalje oko isplate, plaće igrača i slične sitnice tek treba obaviti...

"Ako se već moramo rastati od nekog našeg bisera - bit će to uz pravu odštetu", rekao je prije samo tjedan dana izvršni dopresjednik Dinama Zdravko Mamić i - imao pravo; Dinamo se rastao od svojeg bisera i dobio pravu odštetu.

Napokon je gotovo i Dejan Lovren će biti novi igrač Lyona. Nakon što se desetak dana kroz medije provlačio odlazak mladog braniča Dinama u Tottenham, Lyon pa i Chelsea, Dinamo je prihvatio francusku ponudu i Lovren će potpisati za francuski klub. Kao i u većini transfera kada se radi o Dinamu odšteta nije javno poznata, no nagađa se kako će maksimirski klub za novog dragulja iz svoje škole dobiti oko osam milijuna eura.

Preko Zaprešića do zvijezda

Zanimljivo, Lovren je kao i Modrić, Eduardo i Ćorluka proveo neko vrijeme na kaljenju u Zaprešiću prije nego što se priključio prvoj momčadi Dinama. Očito ima nešto čarobno u Zaprešiću gdje je igrao sad već popriličan broj hrvatskh reprezentativaca koji su napravili veliki inozemni transfer.

Sam Lovren nije htio ništa unaprijed zaključivati, no po njegovim izjavama je jasno kako broji posljednje sate u Zagrebu: "Nije još gotovo, ali moguće da brzo bude. U glavi mi je ludnica i stvarno sam sretan jer nisam niti pomišljao da bi se ovako nešto moglo dogoditi", ushićeno je poručio jedan od najprofesionalnijih i medijima najpristupačnijih igrača Dinama.

Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić cijeli tjedan je pregovarao oko odštete za braniča i na kraju su Francuzi napustili Zagreb, no potom su iz Francuske poslali bolju ponudu koju je Dinamo ipak odlučio prihvatiti pa će tako direktor kluba Damir Vrbanović u ponedjeljak odletjeti u Lyon kako bi završio posao dok će sam igrač u Francusku sredinom tjedna kako bi završio posao. Kada za stopera dobijete odštetu od osam milijuna eura - malo tko može nešto prigovoriti, posebno kada su tu Robert Kovač i Igor Bišćan koji su tako i tako "ispred" Lovrena te talentirani Tomislav Barbarić tako da će vjerojatno biti vrlo malo kritičara ovog transfera.

Dinamo ove zime nije u planu imao velike prodaje niti kupnje, no dok kupnji neće biti prodaja hoće jer je došla, u Maksimiru dobro poznata, "nemoralna ponuda". Naravno, ritam prodaja ne diktira samo hrvatski prvak već ponude europskih klubova za njegove igrače kojih svakako ne nedostaje, a Lovren je samo novi u nizu igrača na koje je "Europa bacila oko", a Dinamo se nije uspio obraniti.

"Jučer" Modrić, Ćorluka i Eduardo, danas Lovren, a tko zna tko je sljedeći na popisu? Visoko među "izazivačima" jest svakako Milan Badelj...

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kee11.01.2010. u 12:17
    opravdana prodaja, u strahu sindroma ili ako baš hoćete poučka Manđukić, Lovren je ipak igrač obrane, mlad, ima tko igrati na njegovom mjestu, novac popriličan, Lyon veliki klub, svi argumenti na strani Mamića. Samo za Badelja, ako ovako nastavi, još moraju platiti da ga netko uzme
    kee
  • Obrisan korisnik11.01.2010. u 09:10
    Mislim da ni za Lovrena nije loša opcija. Lyon je klub koji stvara i prodaje (preprodaje) igrače i mislim da je za njih to veliki transfer. Drugim riječima ako su dali taj novac za njega znači da vjeruju u njega i da će ga forsirati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2010. u 00:21
    Dobro za Dinamo ali mislim lose za Lovrena. Mislim da bi mu bilo bolje da je ostaojos godinu dana i u miru ucio od Kovaca i Biscana , na proljece i jesen s repkom plus Dinamo u Europi. U klubu poput Lyona nemas bas vremena za ucenje
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH10.01.2010. u 23:33
    Kada je ponuda ovako izdašna teško je zadržati igrača. Ova cifra u svakom slučaju pokriva isplativost transfera.
    ALGHAZANTH