Nogomet

Video: Alžir startao neočekivanim porazom

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.01.2010.
Video: Alžir startao neočekivanim porazom
Foto: EPA

Druga utakmica Afričkog kupa nacija donijela je veliko iznenađenje. Malavi je uvjerljivo svladao sudionike ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, reprezentaciju Alžira...

Nakon sjajnog dvoboja na otvaranju prvenstva afričkog kontinenta, u kojem je Mali u desetak minuta nadoknadio četiri gola prednosti Angole, drugi susret skupine A ponudio je manje uzbuđenja.

Malavi je favorizirane Alžirce iznenadio već u 16. minuti, kada za vodstvo poslije gužve i nespretnosti alžirske obrane pogađa Russell Mwafulirwa. Unatoč nekim pokušajima da dođu do izjednačenja, stvari su po Alžirce postale još gore.

Vezane vijesti

U 35. minuti Elvis Kafoteka glavom para mrežu vratara Fawzija Chaouchija za 2:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Sve nade u eventualni preokret Alžircima su raspršene tek što se ponovno izašlo iz svlačionica. Naime, Chaouchi je slabo reagirao, Russell Mwafulirwa pogodio vratnicu, a odbijenu loptu za 3:0 konačno u gol posprema Davi Banda.

Dva velika povratka u samo dva dana bila bi previše - Malavi je stečenu prednost sačuvao do kraja, a nesretni Chaouchi još je u nekoliko navrata postao predmet podsmijeha. Malavi je tako zasjeo na čelo poretka s tri boda, dok Alžircima preostaje velik posao žele li popraviti igru i izboriti plasman u nastavak natjecanja.

Afrički kup nacija, skupina A, 1. kolo:
Malavi - Alžir 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH11.01.2010. u 17:35
    Ovaj vratar je stvarno upropastio Alžirce. Nisam siguran da bude više dobio povjerenje.
    ALGHAZANTH