Tenis

Veić bolji od Španjolca

Maja Giljanović • srijeda, 13.01.2010.
Veić bolji od Španjolca
Foto: Davor Sajko

Antonio Veić je od četvorice hrvatskih igrača koja su nastupila u prvom kolu kvalifikacija prvog Grand Slama sezone treći koji je izborio drugo kolo. 21-godišnjak je u dva seta izbacio 29. nositelja Ramos-Vinolasa i pridružio se Roku Karanušiću i Ivanu Dodigu.

Antonio Veić svoj je debi u Melbourne Parku, poput Ivan Dodiga, obavio za pet. 21-godišnji Lošinjanin (sljedeći će mjesec proslaviti 22. rođendan) u prvom je kolu kvalifikacija Australian Opena za protivnika, ponovno poput Dodiga (6:4, 6:2 protiv De Chaunaca), izvukao nositelja, ali se nije pokolebao.

Albert Ramos-Vinolas je bio favorit iz tri razloga: 165. je igrač svijeta, postavljen je za 29. nositelja kvalifikacija, Veića je pobijedio prošli tjedan u kvalifikacijama Dohe (6:1, 3:6, 6:2), a i pobijedio ga je dva puta od ukupno tri meča koliko su odigrali (Veić je slavio nakon prvog u Tunisu, a Ramos-Vinolas je bio bolji i u Tarragoni).

Naš je 223. igrač svijeta (sedmi je najbolji hrvatski tenisač) prvi set odlučio breakom servisa Španjolca u sedmom gemu (4:3) nakon čega je u svoja dva servis-gema set bez većih poteškoća priveo kraju (6:4). U drugom setu se odlijepio na samom startu (2:0), Ramos-Vinolas je servis izgubio i petom gemu (1:4) i Veić je, nakon što je Španjolac nadoknadio jedan break (3:4), posao obavio u devetom gemu (6:3).

Veiću je protivnik u drugom kolu Lars Pörshke. 25-godišnji Nijemac je 319. igrač svijeta i ovo mu je prvi Melbourne. Lani je osvojio Futurese u Santa Tecli, Friedbergu i Sieni, a u prvom je kolu, u meču u kojem je visio na ivici, izbacio Španjolca Inoga Cervantes-Hueguna (7:6, 6:7, 8:6).

Epilog prvog kola kvalifikacija naših su tri pobjede (Veić, Dodig i Roko Karanušić protiv Pedra Clar-Rossella) i poraz Nikole Mektića u tri seta protiv Izaka van der Merwea (3:6, 6:4, 0:6).

Dodig u drugom kolu igra protiv Talijana Andree Arnaboldija, a Karanušić protiv Nijemca Simona Stadlera.

Australian Open, 1. kolo kvalifikacija:
VEIĆ (Hrvatska) - Ramos-Vinolas (Španjolska, 29) 6:4, 6:3, Pörschke (Njemačka) - Cervantes-Huegun (Španjolska) 7:6(5), 6:7(4), 8:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!