Nogomet

Bocin veteran odlazi koncem godine

Maja Giljanović • srijeda, 13.01.2010.
Bocin veteran odlazi koncem godine
Foto: Sandro Donda

Golman Boca Juniorsa Roberto Abbondanzieri koncem prošle godine nije želio "podviti rep" dok je njegov klub u Aperturi proživljavao teške trenutke, ali je objavio da krajem 2010. završava karijeru.

Boca Juniors je prošlogodišnju Aperturu završila na, za pojmove šesterostrukog pobjednika Cope Libertadores i 23 puta prvaka Argentine, tragičnom 11. mjestu što je izazvalo brojne špekulacije da će se njen golman Robert Abbondanzieri godinu dana prije nego mu okonča ugovor odlučiti povući sa scene.

37-godišnjak je odgovorio: "Najslađe i najlakše je otići kad ste najbolji, gdje ćeš ljepšeg kraja karijere nego se od navijača oprostiti kao prvak. Ne dolazi u obzir da odem nakon ovako slabog rezultata i ovoliko razočaranja koje smo priredili navijačima".

"U 2010. želim sve što je bilo loše naplatiti s kamatama. U godinu dana možemo osvojiti dvije titule" (samo Clausuru i Aperturu jer Boca je za sljedeću sezonu nije među šest argentinskih klubova, Estudiantesom, Velezom, Banfieldom, Lanusom, Colonom i Newell's Oly Boysima, koji su izborili Copu Libertadores) "kamo sreće da osvojimo obje i da odem kao pobjednik".

Abbondanzieri je u razdoblju od 1997. do 2006., kad je na tri sezone otišao u Getafe, osvojio šest naslova prvaka, tri Cope Libertadores, dva Interkontinentalna kupa i dvije Cope Sudamericane (Libertadores je poput europske Lige prvaka, a Sudamericana Kupa UEFA).

49 puta reprezentativac bio je standardan u momčadi Alfija Basilea u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali otkad je Argentinu preuzeo Diego Maradona nijednom se nije našao na reprezentativnom popisu.

Uoči starta Clausure 31. siječnja Abbondanzieri je poručio: "Zadnji dan ugovora u Boci ujedno je i zadnji dan moje karijere. Nikad nisam ni pomišljao da ću ovoliko igrati i vrijeme je da se posvetim obitelji. U 2011. ulazim kao bivši nogometaš".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!