Tenis

Lisjak bez trećeg kola

Maja Giljanović • petak, 15.01.2010.
Lisjak bez trećeg kola
Foto: Ivor Krapac

Hrvatska Fed Cup reprezentativka Ivana Lisjak nije uspjela pomutiti planove trećoj nositeljici kvalifikacija Australian Opena Shenay Perry. Čakovčanka je odigrala solidan meč, ali Amerikanka je slavila u dva seta.

Jedina hrvatska igračica u kvalifikacijama Australian Opena Ivana Lisjak je nakon 6:4, 2:6, 6:4 u prvom kolu protiv Elene Čalove u drugom izgubila od treće nositeljice kvalifikacija Shenay Perry. Amerikanka je prije pet godina uživala u društvu 50 najboljih na svijetu (40.), a i na trenutačnom je rankingu (108.) od Čakovčanke bolje rangirana više od 100 mjesta.

Lisjak (214.) je odigrala solidno, ali je platila danak prokockanim break-šansama u drugom setu (33 %). Perry je prvi set osvojila boljim returnom (Lisjak je ubacila samo četiri uspješna, Perry 31 %), a inicijativu koju je preuzela u četvrtom gemu (3:1) čuvala je odličnim servisima. Amerikanka je ubacila 79 % prvog servisa i osvojila 89 % poena.

Vezane vijesti

U drugom je setu Lisjak spasila servis-gem Perry za meč i izjednačila na 5:5, ali je u sljedećem gemu ponovno pokleknula (5:6) i dala trećoj nositeljici šansu za popravni. Perry je naučila lekciju i privela meč kraju (7:5) bez lutrije tie-breaka i eventualnog trećeg seta.

Treći je ovo put Lisjak da na Australian Openu gubi u drugom kolu kvalifikacija nakon 2004. (Santangelo) i 2006. (Savčuk) i šesti put da u Melbourneu ostaje izvan 128 najboljih.

Australian Open, 2. kolo kvalifikacija:
LISJAK (Hrvatska) - Perry (SAD, 3) 4:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!