Tenis

Hrvatski muški ponedjeljak

Ivor Krapac • subota, 16.01.2010.
Hrvatski muški ponedjeljak
Foto: Branko Barić

Prvi dan glavnog turnira Australian Opena donijet će nam nastupe četvorice od pet hrvatskih aduta u muškom ždrijebu. Na terene Melbourne Parka izaći će Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i kvalifikant Antonio Veić...

Otvarajući ponedjeljak na prvom Grand Slam turniru sezone rezerviran je za po 32 meča donjeg dijela ždrijeba u muškom i ženskom singlu. Među njima će biti i startni nastupi Marina Čilića, Ivana Ljubičića i Ive Karlovića, kao i novi izazov za Antonija Veića, koji je terene Melbourne Parka već osjetio prolaskom kvalifikacija.

Prvi će na redu biti Ljubičić i Karlović. 24-postavljeni Ljubo s početkom u jedan u noći po našem vremenu otvara program na terenu broj 3 protiv 16-godišnjeg australskog wild-carda Jasona Kublera, dok će Karlo u isto vrijeme na terenu broj 6 započeti dvoboj s puno zvučnijim suparnikom, 13. nositeljem Radekom Štepanekom.

Marin Čilić će, kao i Ljubičić, zaigrati na terenu broj 3. Prvi hrvatski reket i 14. nositelj muškog turnira srest će se s francuskim veteranom Fabriceom Santorom, a taj meč na rasporedu je kao treći iza jedan u noći, nakon Ljube i Kublera, pa Flavije Pennette i Ane Čakvetadze u prvom kolu ženskog turnira.

Antonio Veić u ponedjeljak će odigrati svoj prvi meč u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, a s druge strane mreže bit će 26-godišnji Austrijanac Daniel Köllerer, 72. na svijetu. Njih dvojica na redu su kao treći iza jedan u noći na terenu broj 14, iza Teimuraza Gabašvilija i Thomaza Belluccija u muškom i Julijane Fedak i Polone Hercog u ženskom prvom kolu.

Ivan Dodig, Petra Martić i Karolina Šprem će svoje mečeve prvog kola igrati u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 23:23
    i ne zaboravimo Mijačiku :))
    Obrisan korisnik
  • davie16.01.2010. u 16:30
    Lijep broj hrvatskih predstavnika na AO...usporedbe radi: Slovenija ima 3, a Srbija 5 predstavnika (dakle, tu smo najjači!!!) Za sad nam je na Grand Slamu rekord 8 predstavnika i to u čak pet navrata (2x2005., 2x2006. i 2008.)...nadam se da ćemo ove godine probiti i tu granicu! Sretno Hrvatska!
    davie
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 15:47
    5 Hrvata u glavnom turniru i 2 Hrvatice, a Ančić se nije ni prijavio. Još ako Tomljanović, Njirić i Mrdeža nastave napredovati kao do sada na US Openu bi mogli imati 6 Hrvata i 5 Hrvatica u glavnom turniru.
    Obrisan korisnik